Philadelphia International Airport (IATA afkorting: PHL) is de internationale luchthaven van Philadelphia en ligt 11 kilometer van het stadscentrum. De luchthaven heeft 6 terminals, en is voor veel vluchten van British Airways en US Airways de overstap luchthaven voor veel bestemmingen in de Verenigde Staten zoals naar Los Angeles (LAX) en Seattle/Tacoma Airport. Vanuit Schiphol kun je Philadelphia Airport rechtstreeks bereiken met American Airlines. Er rijden gratis shuttle bussen tussen de diverse terminals van vliegveld Philadelphia, en ook de parkeerplaats wordt bereikt met de shuttle bus.

Met ruim 33 miljoen passagiers in 2019 is het een van de drukkere vliegvelden in Noord-Amerika.

Vliegen naar Philadelphia Airport

Voor vliegtickets naar Philadelphia Airport kun je het beste tickets boeken via Tix.nl. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus omdat ze via internet werken en daardoor goedkoper werken. Ook tickets naar vliegveld Philadelphia kun je hier vinden!

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Philadelphia: 6440 kilometer.
  • Vliegtijd: 7 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • De luchthaven Philadelphia International Airport bevindt zich 11 kilometer ten zuid westen van het centrum van Philadelphia

Taxi

De taxi is in de Verenigde Staten vaak een prima oplossing. Zo ook bij Philadelphia Airport. De prijzen liggen niet hoog, en de taxi brengt je in zo’n 20 minuten op de gewenste plek in het centrum. Het is gebruikelijk de taxichauffeur fooi te geven. De rit kost waarschijnlijk zo’n $50 (starttarief ± $20).

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer van en naar vliegveld Philadelphia

Trein

Er rijdt een hogesnelheidstrein van maatschappij SEPTA, genaamd R1, van vliegveld Philadelphia naar het stadscentrum. Deze trein rijdt 2x per uur en stopt ook bij het Amtrak Station, welke je verbindt met onder andere New York en Washington D.C. Een enkele rit van Philadelphia Airport naar het centrum van de stad (Jefferson Station) duurt ongeveer 30 minuten en kost ongeveer $7, wil je verder dan het centrum reizen dan kost een kaartje bijna $10. Deze kaartjes kun je in een van de treinstations kopen, maar ook in de aankosmthal. Op vliegveld Philadelphia zijn er vier treinstation, bij terminal A, B, C/D en E/F. Als je met de Greyhound bussen reist, raden we aan met de R1 trein naar het Greyhound busstation in Philadelphia te reizen.

Bus

Als je naar de Commercial Transportation Roadway gaat, vind je standplaatsen van de buslijnen. Bussen 37, 108 en 115 brengen je vanaf Zone 1 naar het centrum van Philadelphia. Route 37 rijdt naar South Philadelphia en Chester, route 108 rijdt naar 69th street transportation center en route 115 rijdt naar Suburban Square in Ardmore. Alle bussen kosten $2,50 voor een enkele reis.

Autoverhuur op Philadelphia Airport

Auto huren in Philadelphia? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Philadelphia International Airport
8000 Essington Avenue
Philadelphia, Pennsylvania
19153
United States of America

Philadelphia International Airport, Philadelphia, Pennsylvania