San Diego International Airport (IATA afkorting: SAN) en ook wel Lindbergh Field genoemd is de internationale luchthaven van San Diego. Het vliegveld van de marinestad in Zuid-Californië vervoerde in 2019 meer dan 25 miljoen passagiers. Het meerendeel komt uit de Verenigde Staten zelf, maar ook Lufthansa heeft een directe route vanuit Frankfurt. Reis je liever met KLM dan kun je overstappen op Atlanta en verder reizen met Delta Air Lines.

Vliegveld San Diego ligt zeven kilometer ten westen van de stad en heeft 3 terminals (1, 2 en een Commuter Terminal). Er is gratis vervoer tussen de terminals doormiddel van de shuttlebus, de zogeheten ‘Red Bus’.

Vliegen naar vliegveld San Diego

Voor vliegtickets naar vliegveld San Diego raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam Airport naar San Diego Airport: 9013 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 11 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 9 uur vroeger (GMT -8)
  • De luchthaven San Diego International Airport ligt 7 kilometer ten westen van het centrum van San Diego en tegenover de Marinehaven.

Taxi

Wil je bij aankomst of vertrek 100% zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren bij San Diego Airport via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point bij vliegveld San Diego klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi

Openbaar vervoer bij vliegveld San Diego

Trein

Er is geen verbinding met de trein tussen de stad San Diego en San Diego Airport.

Bus

Er rijdt iedere 15 tot 30 minuten een bus, de Flyer Route 992 van Metropolitan Transit System. De bus rijdt vanaf vliegveld San Diego (terminal 1 en 2) naar het stadscentrum van de stad San Diego (Broadway en Kettner). Deze busstops zijn slechts een paar blocks verwijderd van Sante Fe Depot voor Amtrak, San Diego Coaster en de Green Line van de San Diego Trolley, het lightrail netwerk in de stad San Diego. Reistijd: ongeveer 20 minuten en de prijs is $2,25 per kaartje, te koop bij de buschauffeur.

Autoverhuur San Diego Airport

Auto huren op luchthaven San Diego? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

San Diego International Airport
North Harbor drive
San Diego, California
92101
USA