San Diego International Airport

San Diego International Airport (IATA afkorting: SAN) en ook wel Lindbergh Field genoemd is de internationale luchthaven van San Diego. De marinestad in Zuid-Californië. Het vliegveld staat bekend als een van de gevaarlijkste vliegvelden ter wereld, maar dat mag je met een korreltje zout nemen.

Vliegveld San Diego ligt zeven kilometer ten westen van de stad en heeft 3 terminals (1, 2 en een Commuter Terminal). Er is gratis vervoer tussen de terminals doormiddel van de shuttlebus, de zogeheten ‘Red Bus’.

Vliegen naar San Diego

Voor vliegtickets naar San Diego Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam Airport naar San Diego Airport: 9013 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 11 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 9 uur vroeger (GMT -8)
  • De luchthaven San Diego International Airport ligt 7 kilometer ten westen van het centrum van San Diego en tegenover de Marinehaven.

Van en naar San Diego Aiport met de taxi

Voor elke terminal staan meer dan genoeg taxi’s. Een medewerker van vliegveld San Diego helpt u bij het aanhouden van een taxi. Taxibedrijven die actief zijn op de luchthaven zijn onder meer Orange Cab (tel: +1(0) 619 291 3333) en Airport Yellow Cab of San Diego (tel: +1(0) 619 234 6161).

Wil je bij aankomst of vertrek 100% zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren bij San Diego Airport via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point bij vliegveld San Diego klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi

Ander openbaar vervoer bij vliegveld San Diego

Trein

Er is geen verbinding met de trein tussen San Diego en San Diego Airport.

Bus

Er rijdt iedere 10 minuten een bus, de Flyer Route 992 van vliegveld San Diego naar het stadscentrum van de stad San Diego. tussen  Deze bus stopt bij beide terminals en rijdt onder meer naar het treinstation van Amtrak en naar het Santa Fe Depot voor Coaster treinen.

logosc-120x85Autoverhuur San Diego Airport

Auto huren op luchthaven San Diego? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

San Diego International Airport
North Harbor drive
San Diego
California 92101
USA


Mijn locatie
Bereken route