San Francisco International Airport (IATA afkorting: SFO) is de belangrijkste van de drie luchthavens in de Bay Area, en de 23e drukste luchthaven ter wereld (2019). In 2019 maakten ruim 57,5 miljoen mensen gebruik van de luchthaven. Het is een basis van United Airlines en de thuisbasis van Virgin America. De KLM vliegt 5 keer per week rechtstreeks naar San Francisco.

San Francisco Airport is een overzichtelijke luchthaven. De 3 terminals liggen in een U-vorm rond de infrastructuur, en zijn met elkaar verbonden met een gratis AirTrain die ook langs de parkeerterreinen en het station gaat. Ook te voet kunt u zich tussen de terminals van vliegveld San Francisco begeven.

De Terminals zijn genummerd 1, 2 en 3 en aan beide uiteinden van de luchthaven is een internationale terminal, geletterd A en G. De KLM komt aan bij terminal A.

Vliegen naar San Francisco

Voor vliegtickets naar San Francisco Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen, en kan goedkoper vliegtickets aanbieden vanaf vliegveld San Francisco dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar San Francisco: 8738 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 12 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 9 uur vroeger (GMT -8)
  • San Francisco International Airport ligt 21 kilometer ten zuiden van het centrum van San Francisco.

Taxi

Taxi’s zijn op San Francisco Airport ruim voor handen, direct buiten alle terminals. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar San Francisco Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autoverhuur op San Francisco Airport

Auto huren in San Francisco? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld San Francisco

Trein / metro

De gele lijn van de Bay Area Rapid Transit (BART) trein rijdt elke 15 minuten vanaf vliegveld San Francisco naar het centrum van San Francisco. Het BART-station is bij de garage bij Terminal G, en is met de Air Tran bereikbaar. Een rit naar het centrum kost 9,65 USD. Je kiest de bestemming op het scherm van het kaartjesautomaat om de exacte prijs te zien en betaalt vervolgens dat bedrag om een volledig geldig kaartje te bemachtigen.

In het centrum van San Francisco gaat de BART onder de beroemde diagonale Market Street, en heeft het de haltes Civic Center (UN Plaza), Powell, Montgomery en Embarcadero. Powell is het dichtste bij Union Square, en de laatste halte is in het Central Business District.

De BART rijdt door tot vlakbij de luchthaven Oakland Airport. Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Bus

Er zijn geen gangbare (toeristen-)bussen naar de stad.

Adresgegevens

San Francisco International Airport
PO Box 8097
San Francisco
CA 94128-8097
USA