Seattle-Tacoma International Airport (IATA afkorting: SEA) is een van de drukste luchthavens van Amerika. In 2019 vlogen bijna 52 miljoen passagiers van en naar vliegveld Seattle. De luchthaven wordt ook wel Sea-Tac Airport genoemd, en ligt eigenlijk in Tacoma, een aangrenzende stad direct ten zuiden van Seattle. Het is de thuishaven van Alaska Airlines en haar dochters, Horizon Air welke je in Concourse C vindt. Ook Delta Air Lines is groot op het vliegveld.

Er zijn directe vluchten met Delta Air Lines naar Amsterdam Schiphol Airport. Met overstap zijn er meerdere aanbieders, vaak moet je dan overstappen op Philadelphia Airport. Seattle-Tacoma International Airport heeft 1 centraal gebouw met daaraan vier pieren, de zogenoemde concourses.  Er zijn ook nog twee terminals op afstand welke zijn verbonden met een ondergronds transport systeem, dit zijn de South-Terminal en de North-Terminal.

Sinds 1949 is het een internationaal vliegveld toen Northwest Airlines begon met vluchten naar Tokio. Sindsdien is het uitgegroeid tot een onmisbaar knooppunt die de VS verbindt met alle werelddelen. Seattle leent zich bij uitstek als startpunt voor een lange autoreis waarbij je Canada kunt aandoen, en de westkust van Amerika.

Vliegen naar Seattle-Tacoma Airport

Voor een vliegticket naar Seattle raden wij Tix.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Seattle: 9089 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 9 uur vroeger (GMT -8)
  • De luchthaven Seattle-Tacoma Airport ligt 23,5 kilometer ten zuiden van het centrum van Seattle.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Seattle-Tacoma International Airport te reizen. Zo’n taxi brengt je in een half uur naar het centrum van Seattle. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer bij vliegveld Seattle

Link Light Rail en trein

Er zijn een paar opties om met het openbaar vervoer vanaf Seattle Airport naar de stad Airport te reizen. De Link Light Rail van Sound Transit bijvoorbeeld, is een sneltram die je rechtstreeks naar het centrum brengt! Volg de borden in de terminal met Link Light Rail en loop via Skybridge 6 naar het station van het vliegveld. Stap uit bij University Street Station. Totale reistijd: 36 minuten en de prijs is $3 per persoon. De trams rijden 4 tot 5 keer per uur, van ‘s ochtends vroeg (05:00) tot ‘s avonds laat (01:00). Overstapmogelijkheden zijn er op station International District/Chinatown Station en op Intl Distr Stn & S Jackson St. De laatste is op loopafstand van het treinstation van Seattle: King Street.

Bus

Vanaf het vliegveld zijn er natuurlijk ook bussen. Je kunt in minder dan 40 minuten en voor $3,50 naar Tacoma Dome Station met bus 574 (Lakewood). Deze bus vertrekt iedere 30 minuten. Wil je naar Bellevue, ten noorden van het centrum van Seattle, dan kun je bus 560 nemen. Wil je vanaf Seattle Tacoma Airport naar de Space Needle, dan kun je de light rail nemen tot University Street Station en dan bus 3 (5 haltes). Stap uit bij 5th Ave N & Broad St.

Autoverhuur Seattle Airport

Auto huren in Seattle? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Seattle- Tacoma International Airport P.O. Box 68727 Seattle, WA USA 98111