Seattle-Tacoma International Airport

seattle airportSeattle-Tacoma International Airport (IATA afkorting: SEA) is een van de drukste luchthavens van Amerika. Het passagiersaantal ligt boven de 30 miljoen per jaar. De luchthaven wordt ook wel Sea-Tac Airport genoemd, en ligt eigenlijk in Tacoma, een aangrenzende stad direct ten zuiden van Seattle. Het is de thuishaven van Alaska Airlines en haar dochters, Horizon Air welke je in Concourse C vindt.

Er zijn dagelijks meerder vluchten met Delta Air Lines naar Seattle. Met overstap, zijn er meerdere aanbieders, vaak moet je dan overstappen op Philadelphia Airport. Seattle-Tacoma International Airport heeft 1 centraal gebouw met daaraan vier pieren, de zogenoemde concourses.  Er zijn ook nog twee terminals op afstand welke zijn verbonden met een ondergronds transport systeem, dit zijn de South-Terminal en de North-Terminal.

Sinds 1949 is het een internationaal vliegveld toen Northwest Airlines begon met vluchten naar Tokio. Sindsdien is het uitgegroeid tot een onmisbaar knooppunt die de VS verbindt met alle werelddelen. Seattle leent zich bij uitstek als startpunt voor een lange autoreis waarbij je Canada kunt aandoen, en de westkust van Amerika.

Vliegen naar Seattle-Tacoma

Voor een vliegticket naar Seattle raden wij Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Hier vind je vaak de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Seattle: 9089 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 9 uur vroeger (GMT -8)
  • De luchthaven Seattle-Tacoma Airport ligt 23,5 kilometer ten zuiden van het centrum van Seattle.

Van en naar Seattle-Tacoma International Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Seattle-Tacoma International Airport te reizen. Zo’n taxi brengt je in een half uur naar het centrum van Seattle. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer bij vliegveld Seattle

Trein

De Link Light Rail start vanaf de vierde verdieping van de parkeergarage op het vliegveld en rijdt elke 10 minuten richting het centrum van Seattle.

logosc-120x85Autoverhuur Seattle Airport

Auto huren in Seattle? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Seattle- Tacoma International Airport
P.O. Box 68727
Seattle, WA
USA 98111


Mijn locatie
Bereken route