Sint Maarten Princess Juliana Airport (IATA afkorting: SXM), ook bekend als Sint Maarten Airport, is de grootste luchthaven van Sint Maarten, en ligt op het Nederlandse deel van het eiland. De luchthaven is vernoemd naar de prinses Juliana, die de luchthaven opende in 1943. Zo’n 1,6 miljoen passagiers per jaar (2019) maken gebruik van de luchthaven.

Er zijn enkele vluchten per week tussen Amsterdam en Sint Maarten, uitgevoerd door de KLM. Ook vanuit Parijs met Air France wordt naar Sint Maarten gevlogen. Verder heeft het vliegveld verbindingen met meer dan 10 bestemmingen in de Verenigde Staten en tal van bestemmingen in het Caribische gebied.

Sint Maarten Airport is een hub voor het Noord Caribische gebied, zoals voor de eilanden Saint Barthelemy, Nevis, Anguilla, Antigua, Saba, Sint- Eustatius en Saint Kitts.

De nieuwe terminal dateert uit 2007, en is voorzien van meer dan 40 winkels. Hij wordt anno 2021 echter nog steeds niet gebruikt, nadat orkaan Irma in 2017 veel schade heeft toegebracht aan het eiland.

De luchthaven is ook beroemd vanwege het extreem laag overvliegend verkeer op Maho Beach, pal onder de landingsbaan. Mocht je gezandstraald willen worden, pas op dat je niet te dichtbij staat want er zijn in het verleden doden gevallen na opstijgende vliegtuigen.

Vliegen naar Sint Maarten

Voor vliegtickets naar Sint Maarten Airport ga je natuurlijk naar Tix.nl Hier vind je vaak de voordeligste tickets. Deze website heeft vanwege het grote volume goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Sint Maarten: 6938 kilometer.
  • Vliegtijd: 9 uur
  • Tijdsverschil met Nederland:  4 uur vroeger (GMT -3)
  • Sint Maarten Princess Juliana Airport ligt 15 kilometer van Philipsburg en 15 kilometer van Marigot.

Taxi

De taxi’s staan klaar buiten de terminal. Ze zijn niet voorzien van taxiborden of opdruk, maar een geüniformeerde coördinator helpt u met het verkrijgen van een taxi. De taxi’s rijden ook niet op de meter. Er worden vaste tarieven gehanteerd naar de diverse zones. Een rit naar Philipsburg of Marigot kost 12 – 15 USD.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Sint Maarten Princess Juliana Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer bij vliegveld Sint Maarten

Er rijdt geen openbaar vervoer van en naar de luchthaven van Sint Maarten.

Autoverhuur op Sint Maarten Airport

Auto huren op Sint Maarten? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Sint Maarten Airport
Beacon Hill Road
Simpson Bay
Sint Maarten