Toronto Pearson International Aiport (IATA afkorting: YYZ) ligt in Missisauga, Ontario ten westen van Toronto. Het vliegveld is het drukste vliegveld van Canada en verwerkt meer dan 50 miljoen passagiers per jaar (2019). Het vliegveld bedient het Greater Toronto Area (GTA) en is de primaire hub voor Air Canada. KLM en Air Canada vliegen een paar keer per week vanaf Schiphol Airport Amsterdam naar vliegveld Toronto.

Er zijn 2 terminals die gemakkelijk verbonden zijn met de LINK train. De LINK tain is zeer toegankelijk. Deze gratis trein is rolstoelvriendelijk en rijdt 24 uur per dag, 7 dagen per week tussen terminal 1, terminal 3 en het Sheraton Gateway Hotel en ‘Viscount Station Value Park Lot and Value Park Garage’.

Toronto Airport is onderdeel van de Voyager Golden Record, de grammofoonopname die in de Voyager 1 en 2 ruimtesondes zit, die in in 1977 werden gelanceerd.

Vliegen naar Toronto Airport

Voor vliegtickets naar Toronto, Canada raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Toronto: 5992 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • De luchthaven Toronto Pearson ligt 32 kilometer ten westen van het centrum van Toronto.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Toronto Pearson International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via TaxiTender. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van vliegveld Toronto

Trein

Sinds 2015 is er ook een trein verbinding met Toronto Pearson Airport. Het heet de UP Express of de Union Pearson Express en het is een verbinding van het vliegveld naar het centrum van Toronto. Er zijn tussenstops bij Weston en Bloor. Er vertrekken vanaf terminal 1 ongeveer 4 treinen per uur en de reistijd is ongeveer 25 minuten naar Union Station. Een kaartje kost 12,70 CAD voor volwassenen (retour is gewoon het dubbele). Er bestaan ook family-tickets, voor 25,70 CAD. Hier kun je 2 volwassenen en 3 kinderen van maximaal 19 jaar oud op hebben. Je koopt een kaartje bij de ticketautomaten of via de app.

Auto en Bus

Het vliegveld is eenvoudig te bereiken via Highway 409, die aansluit op Highway 401. Ook via Highway 427 is het mogelijk het vliegveld te bereiken. De afslagen naar de luchthaven staan duidelijk aangegeven en net als in Europa staan de luchtvaartmaatschappijen al vermeld op de verkeersborden zodat je bij terugkomst eenvoudig de juiste Terminal bereikt.

Je kunt met bus 900 Airport Express van TTC, Toronto Transit Commission, van terminal 1 of terminal 2 naar Kipling Station rijden. Hier kun je op de groene metrolijn overstappen richting de stad Toronto. Je kunt vervolgens op Spadina of St George op de gele metrolijn overstappen naar ‘downtown Toronto’, waar ook Union Station ligt. Totaal kost het 3,25 CAD. In de eerste bus (bus 900) bij vliegveld Toronto koop je het buskaartje, met een transfer ticket. Dan kun je ook de metro van Toronto in.

Autoverhuur op Toronto Airport

Auto huren in Toronto? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Toronto Pearson International Airport
P.O. Box 6031
3111 Convair Drive
Toronto AMF
Ontario L5P 1B2
Canada

Telefoon: +1(0)416 776 3000