Toronto Pearson International Airport

Toronto Pearson International Aiport (IATA afkorting: YYZ) ligt in Missisauga, Ontario ten westen van Toronto. Het vliegveld is het drukste vliegveld van Canada, en verwerkt meer dan 30 miljoen passagiers per jaar. Het vliegveld bedient het Greater Toronto Area (GTA) en is de primaire hub voor Air Canada.

Er zijn 3 terminals die gemakkelijk verbonden zijn met de LINK train.
Link Train Toronto

De LINK tain is zeer toegankelijk. Deze gratis trein is rolstoelvriendelijk en rijdt 24 uur per dag, 7 dagen per week naar:

  • Terminal 1
  • Terminal 3 and the Sheraton Gateway Hotel
  • Viscount Station Value Park Lot and Value Park Garage

Vliegen naar Toronto

Voor vliegtickets naar Toronto, Canada raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Toronto: 5992 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • De luchthaven Toronto Pearson ligt 32 kilometer ten westen van het centrum van Toronto.

Van en naar Toronto Pearson International Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Toronto Pearson International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van vliegveld Toronto

Trein

Er rijdt geen trein van het vliegveld van Toronto naar het centrum.

Auto en Bus

Het vliegveld is eenvoudig te bereiken via Highway 409, die aansluit op Highway 401. Ook via Highway 427 is het mogelijk het vliegveld te bereiken. De afslagen naar de luchthaven staan duidelijk aangegeven en net als in Europa staan de luchtvaartmaatschappijen al vermeld op de verkeersborden zodat u bij terugkomst eenvoudig de juiste Terminal bereikt.

Er zijn diverse buslijnen tussen de luchthaven en Toronto. Lijn 192 van de Toronto Transit Commission is een shuttleverbinding (ook wel de Airport Rocket) naar het metrostation Kipling (Bloor-Danforth metrolijn). TTC-buslijn 58A rijdt naar het station Lawrence West (metrolijn Spadina). GO Transit verzorgt snelbussen naar de stations York Mills en Yorkdale.
Verder is er de Pacific Western Airport Express en ’s nachts rijden er diverse bussen tussen de luchthaven en bestemmingen in Toronto.

Taxi

Voor alle terminals staan taxi’s die zich moeten houden aan de officiële tarieven. Die tarieven vindt u op de officiele website van Toronto aiport www.gtaa.com. Voor een rit naar downtown Toronto geldt een prijs van 47 CAD.

logosc-120x85Autoverhuur op Toronto Airport

Auto huren in Toronto? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Toronto Pearson International Airport
P.O. Box 6031
3111 Convair Drive
Toronto AMF
Ontario L5P 1B2
Canada

Telefoon, fax, email
Telefoon: +1(0)416 776 3000
Fax: +1(0)416 776 7593


Mijn locatie
Bereken route