Vancouver International Airport (IATA afkorting: YVR), is de tweede drukste luchthaven van Canada, na Toronto Pearson Airport. Ruim 26 miljoen passagiers maakten in 2019 gebruik van Vancouver Airport. De stad Vancouver is een belangrijke begin of eindbestemming voor een rondreis in West Canada, maar ook als stad zeer de moeite waard.

Vancouver International Airport is een basis van Air Canada en Air Transat. De KLM vliegt 5 keer per week rechtstreeks tussen Amsterdam en vliegveld Vancouver, en Air Transat onderhoud (sommige jaren) een lijndienst in het hoogseizoen. Als je overstapt in de Verenigde Staten om in Vancouver te komen ben je ook verplicht om een ESTA (toeristenvisum) aan te vragen voor Amerika. Het is een modern vliegveld met veel lichtinval en veel originele kunst uit British Columbia. Het is in 2020 door SKYTRAX verkozen als beste vliegveld van Noord-Amerika.

De luchthaven bestaat uit drie terminals, de domestic terminal (pier A, B, C), international terminal (pier D, E) en de South terminal. Dichtbij de South Terminal ligt ook de Vancouver International Water Airport.

Vliegen naar Vancouver

Voor vliegtickets naar Vancouver Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar vliegveld Vancouver: 7882 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur en 35 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 9 uur vroeger (GMT -8)
  • Vancouver International Airport ligt 12 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Vancouver.

Taxi

De taxi’s zijn ruim voor handen, en rijdt je voor 25-30 CAD vanaf Vancouver Airport naar de stad in minder dan een half uur. Taxi’s zijn verplicht om creditcards ook te accepteren. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Vancouver International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Vancouver

Trein en metro

Bij de terminals bevindt zich het YVR-Airport Station, de begin- en eindhalte van de Canada Line. Dit is een van de drie lijnen van de Metro van Vancouver, en heet ook wel een ‘SkyTrain rapid transit’ verbinding. De lijn heeft in het centrum de haltes Vancouver City Center en Waterfront, en op deze laatste halte kan worden overgestapt op een andere metrolijn.

Een kaartje kost 8 CAD, omdat je op de luchthaven een toeslag van 5 CAD betaalt voor een transfer met de trein. Je kunt ook een dagkaart kopen voor 10 CAD, op het vliegveld is een dagkaart door de toeslag echter 15 CAD. De rit duurt 25 minuten naar Vancouver City Center Station.

Bus

’s Nachts kun je gebruikmaken van nachtbus N10, die van de hoofdterminals naar Richmond en door naar downtown Vancouver rijdt.

Vanaf de South Terminal rijdt bus C92 naar het Bridgeport Station, waar kan worden overgestapt op de Canada Line naar de stad.

Autoverhuur op Vancouver Airport

Auto huren in Vancouver? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Vancouver International Airport Authority PO Box 23750 Airport Postal Outlet Richmond British Columbia V7B 1Y7 Canada

Vancouver International Airport, Richmond, British Columbia, Canada