Vancouver International Airport

vliegveld vancouverVancouver International Airport (IATA afkorting: YVR), is de tweede drukste luchthaven van Canada, na Toronto Pearson Airport. Bijna 26 miljoen passagiers maakten in 2018 gebruik van de luchthaven. Vancouver is een belangrijke begin of eindbestemming voor een rondreis in West Canada, maar ook als stad zeer de moeite waard.

Vancouver International Airport is een basis van Air Canada en Air Transat. De KLM vliegt 5 keer per week rechtstreeks tussen Amsterdam en Vancouver, en Air Transat onderhoud een lijndienst in het hoogseizoen. Als u overstapt in de Verenigde Staten om in Vancouver te komen bent u ook verplicht om een ESTA (toeristenvisum) aan te vragen voor Amerika.

De luchthaven bestaat uit een groot terminalgebouw, opgedeeld in de Domestic Terminal voor binnenlandse vluchten, en de International Terminal. De verder gelegen South Terminal wordt gebruikt voor regionale vluchten. Het is een moderne luchthaven met veel lichtinval en veel originele kunst uit British Columbia.

Vliegen naar Vancouver

Voor vliegtickets naar Vancouver International Airport raden wij Vliegtickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Vancouver: 7882 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur en 35 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 9 uur vroeger (GMT -8)
  • Vancouver International Airport ligt 12 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Vancouver.

Van en naar Vancouver International Airport met de taxi

De taxi’s zijn ruim voor handen, en rijden u voor 25-30 CAD naar de stad in minder dan een half uur. Taxi’s zijn verplicht om creditcards ook te accepteren. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Vancouver International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Vancouver

Trein en metro

Bij de terminals bevindt zich het YVR-Airport Station, de begin- en eindhalte van de Canada Line. Dit is een van de drie lijnen van de Metro van Vancouver, en heet ook wel een ‘SkyTrain rapid transit’ verbinding. De lijn heeft in het centrum de haltes Vancouver City Center en Waterfront, en op deze laatste halte kan worden overgestapt op een andere metrolijn.

Een kaartje kost 8,75 CAD, omdat u op de luchthaven een toeslag van 5 CAD betaalt voor een transfer met de trein. U komt goedkoper uit met een FareSaver ticket of dagkaart die te koop is bij PharmaSave of 7-Eleven winkels op de luchthaven. Als u van de stad naar de luchthaven reist kost het kaartje maar 3,75 CAD. De rit duurt 25 minuten.

Bus

’s Nachts kunt u gebruikmaken van nachtbus N10, die van de hoofdterminals naar Richmond en door naar downtown Vancouver rijdt.

Vanaf de South Terminal rijdt bus C92 naar het Bridgeport Station, waar kan worden overgestapt op de Canada Line naar de stad.

logosc-120x85Autoverhuur op Vancouver Airport

Auto huren in Vancouver? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Vancouver International Airport Authority
PO Box 23750
Airport Postal Outlet
Richmond
British Columbia V7B 1Y7
Canada

Mijn locatie
Bereken route