Vliegveld Havana Airport

havana airportHet vliegveld Havana Airport (IATA afkorting: HAV), ook bekend als Havana Jose Marti International Airport is het belangrijkste vliegveld van Cuba. Jaarlijks vliegen miljoenen passagiers via dit vliegveld, dat in 1930 haar deuren openende. Inmiddels heeft het vliegveld 4 terminals: terminal 1 en 2 werden gebouwd in respectievelijk 1930 en 1988, waarna terminal 3 werd gebouwd om ook aan de luxe-behoeften van passagiers te voldoen (zoals VIP lounges). Terminal 4 wordt momenteel vooral gebruikt voor vluchten van en naar de VS.

Boek tickets via CheapTickets.nl!

Vliegen naar Havana Airport

  • Afstand van Amsterdam tot Havana: 7841 kilometer
  • Vliegtijd: 10 uur en 15 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 5 uur vroeger (GMT -4)
  • Havana Airport ligt 15 kilometer buiten het centrum van Havana

Van en naar Vliegveld Havana Airport met de taxi

De taxi is de meest gebruikte manier om van het vliegveld naar Havana te gaan. Wanneer u een taxi neemt kunt u kiezen voor twee types: de normale variant rijdt op de meter, terwijl het andere type u de hele dag rond rijdt voor een vast bedrag. Wanneer u voor de eerste kiest zult u waarschijnlijk in een moderne auto terecht komen, terwijl u met de taxi voor de hele dag zult worden rondgereden in een authentieke jaren ’50 taxi die zo symbool staat voor Cuba. In Havana zelf kunt u ook worden rondgereden in riksja’s.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Vliegveld Havana Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer bij vliegveld Havana

Trein Speciaal voor toeristen rijdt er in Havana een trein die speciaal voor bezoekers van het land is toegerust. Deze is bijzonder comfortabel, heeft airconditioning en relatief goedkoop. U rijdt ermee naar het centrale station van Havana, vanaf waar u een taxi kunt nemen naar uw hotel

Bus Bussen zijn het meest gebruikte vervoersmiddel op Cuba, en daarmee is busvervoer een authentieke manier van rondreizen. Een nadeel is echter dat ze geen vast schema kennen, vaak overvol zijn en zakkenrollers ook graag met de bus reizen. Daarnaast zijn er lange afstands-bussen die zeer comfortabel zijn en u over het hele eiland brengen. Deze vertrekken in het New Havana’s Viazul Busstation.

Autoverhuur Via Rent a Car, Transtour, Rex, Fenix en Cubanacar zijn enkele van de autoverhuurbedrijven die op het vliegveld gevestigd zijn. Bij Rex kunt u luxeauto’s of limousines huren. Let wel dat u bij sommige verhuurbedrijven 25 of 30 moet zijn om een auto te mogen huren

havanaBestemmingsinformatie

Cuba is een fantastische bestemming voor toeristen die naast zon en strand ook op zoek zijn naar een fascinerende cultuur, een schitterende natuur en misschien zelfs wat avontuur. Natuurlijk, ook als u vooral naar een prachtige zee met een heerlijk klimaat verlangt bent u hier aan het juiste adres. De stranden zijn immers van ongekende schoonheid, het water is blauwer dan blauw en ook het weer is bijna altijd goed. Maar als u daarnaast nog iets meer wil, is Cuba te uitgelezen bestemming. In de binnenlanden vindt u fantastische natuurgebieden, in de steden een rijke historie en een doorleefde, dynamische cultuur en overal leven de mensen met passie.

In Havana treft u een mix van Cuba’s rijke historie en een spannend heden. De stad is gesticht in 1515, en deze lange historie is op vele plaatsen terug te zien. In de loop der jaren is de stad echter ook vaak geplunderd, en het communisme van Fidel Castro heeft ervoor gezorgd dat het aangezicht van de stad ook wordt gekenmerkt door talloze strakke flatgebouwen. Het is echter juist deze mix die de architectuur van de stad zo interessant maakt: oude koloniale gebouwen worden afgewisseld met communistische flats, terwijl u de volgende straat weer neoclassicistische gebouwen tegen kunt komen. Benieuwd? Boek dan nu een last minute naar Cuba!

Adresgegevens

Avenida van Troy y Final,
Rancho Boyeros, Havana City
Cuba

Mijn locatie
Bereken route