Vliegveld Ottawa Macdonald-Cartier Airport

vliegveld ottawaOttawa Macdonald-Cartier International Airport (IATA afkorting: YOW), is een kleine luchthaven bij de Canadese hoofdstad Ottawa. Het is niet rechtstreeks vanuit Nederland bereikbaar, maar wel met Air Canada via Londen of Frankfurt, of met een overstap in Canada of de Verenigde Staten. Ruim 4,5 miljoen passagiers maakten in 2014 gebruik van vliegveld Ottawa.

Als u met Air France of KLM wilt reizen, dan vliegt u op Montréal, en kunt u gebruik maken van hun shuttledienst naar Ottawa, een rit van ongeveer 2 uur.

Vliegen naar vliegveld Ottawa

Voor vliegtickets naar Ottawa Macdonald-Cartier International Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Ottawa: 5648 kilometer
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Ottawa Airport Macdonald-Cartier International ligt 10 kilometer ten zuiden van het centrum van Ottawa.

Van en naar Ottawa Macdonald-Cartier International Airport met de taxi

De taxi’s zijn ruim voor handen, en rijden u voor 20-30 CAD naar de stad in minder dan een half uur. Taxi’s zijn verplicht om creditcards ook te accepteren.

Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Ottawa Macdonald-Cartier International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Ottawa

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven van Ottawa

Bus

Er is een bus op vliegveld Ottawa, lijn 97 van OC Transpo. Deze rijdt naar de halte Mackenzie King transitway, naast het Rideau Center Shopping Mall in het centrum van Ottawa. Hier kunt u overstappen op een van de andere snelbussen door de stad. Een rit kost 3,25 CAD, en kan alleen gepast betaald worden in de bus.

logosc-120x85Autoverhuur op Ottowa Airport

Auto huren op luchthaven Ottawa? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Ottawa Macdonald-Cartier International Airport
1000 Airport Parkway Private
Ottawa
Ontario K1V 9B4
Canada


Kaart centreren
De weg vragen