Washington Dulles International Airport (IATA afkorting: IAD) is de belangrijkste van de drie luchthavens rond Washington D.C., en de luchthaven waar de meeste internationale vluchten aankomen en vertrekken. KLM en ook United Airlines vliegen dagelijks naar deze luchthaven.

Met bijna 25 miljoen passagiers in 2019 is het een middelgrote luchthaven. De luchthaven bestaat uit drie delen. De Main Terminal waar u incheckt. En de pieren A/B en C/D. De ondergrondse trein rijdt vanuit de Main Terminal naar A en door naar C, danwel naar B. Vanuit de Main Terminal en vanaf pier A vertrekken shuttle bussen naar pier D. De Z-gates bevinden zich aan de Main Terminal.

Vliegen naar Washington Airport

Voor vliegtickets naar Washington D.C. raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Washington: 6207 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur en
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Washington Dulles International Airport ligt 41 kilometer ten noordwesten van het centrum van Washington D.C.

Taxi

De taxi’s van Flyer bedienen de luchthaven van Washington. Een rit naar het centrum duurt hooguit een uur en kost ongeveer $80, maar dit ligt aan het verkeer.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Washington Dulles International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegv teld-taxi.

Openbaar vervoer

‘s nachts ben je aangewezen op een taxi. Overdag zijn er echter tal van andere goede verbindingen.

De extensie naar vliegveld Washington Dulles staat gepland voor 2021.

Trein en metro

Er rijdt geen trein tussen de luchthaven en de stad Washington D.C. Men zal in 2021 beginnen met een project om de metro silver line te verlengen naar het vliegveld.

Vanaf arrivals level deur 4 vertrekt de Silver Line Express Bus. Reistijd: 15 minuten, het kost $5 (cash) voor een enkele reis. Tickets kun je kopen bij de tickets counter in de terminal. Het verbindt het vliegveld met Wiehle-Reston East Metrorail Station. De zilvere metrolijn vertrekt vanaf hier. De bus vertrekt iedere 15 minuten (spits) en iedere 20 minuten buiten de spits. Er is WiFi aan boord van de bus en bagage is inbegrepen.

Er is ook nog een Fairfax Connector met busroutes 981 en 983. Ze verbinden het vliegveld met Reston Town Center transit in Reston, de Wiehle-Reston East metro station en het Air en Space Museum.

Bus

Bus 5A is een andere luchthavenbus. Deze rijdt elk half uur tussen circa 6:00uur en 23:30uur tussen het metrostation L’Enfant Plaza (gele of groene metrolijn) in het hart van de stad en de luchthaven Washington Dulles International Airport. De bus stopt ook nog bij het verder gelegen metrostation Rosslyn (oranje, blauwe of zilvere metrolijn). De bushalte bij L’Enfant Plaza bevindt zich bij ‘D’ en 7th Street SW. Een enkele reis kost 7,50 USD.

Op de luchthaven vind je de bus bij de Ground Transportation Curb, locatie 2E.

Autoverhuur op Washington Airport

Auto huren in Washington? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Washington Dulles International Airport
1 Aviation Circle
Washington DC 20041
USA

Washington Dulles International Airport, Carters, Virginia