Washington Dulles International Airport

Washington Dulles International Airport (IATA afkorting: IAD) is de belangrijkste van de drie luchthavens rond Washington D.C., en de luchthaven waar de meeste internationale vluchten aankomen en vertrekken. KLM en ook United Airlines vliegen dagelijks naar deze luchthaven.

Met bijna 24 miljoen passagiers in 2010 is het een middelgrote luchthaven. De luchthaven bestaat uit drie delen. De Main Terminal waar u incheckt. En de pieren A/B en C/D. De ondergrondse trein rijdt vanuit de Main Terminal naar A en door naar C, danwel naar B. Vanuit de Main Terminal en vanaf pier A vertrekken shuttle bussen naar pier D. De Z-gates bevinden zich aan de Main Terminal.

Vliegen naar Washington

Voor vliegtickets naar Washington D.C. raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Washington: 6207 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 8 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Washington Dulles International Airport ligt 41 kilometer ten noordwesten van het centrum van Washington D.C.

Van en naar Washington Dulles International Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Washington Dulles International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

vliegveld Washington Dulles Airport

Ander openbaar vervoer

‘s nachts bent u aangewezen op een taxi. Overdag zijn er echter tal van andere goede verbindingen.

Trein en metro

Er rijdt geen trein tussen de luchthaven en de stad Washington D.C.

De shuttle bussen van Flyer rijden echter wel elk half uur naar het metrostation West Falls Church Station van de oranje metrolijn. Een rit met deze shuttle bus duurt 20 tot 30 minuten en kost 10 USD voor een enkele reis. Een kaartje koopt u in de bus. Het is dan nog 8 tot 10 haltes naar het centrum.
Deze service in de richting van de metrohalte is beschikbaar tussen 5:45uur en 22:15uur, en in de weekenden tussen 7:45uur en 22:15uur. Vanaf de metro naar de luchthaven vertrekt de eerste en de laatste bus een half uur later.

Bus

Bus 5A is de luchthavenbus. Deze rijdt elk half uur tussen circa 6:00uur en 23:30uur tussen het metrostation L’Enfant Plaza in het hart van de stad en de luchthaven Washington Dulles International Airport. De bus stopt ook nog bij het verder gelegen metrostation Rosslyn. De bushalte bij L’Enfant Plaza bevindt zich bij ‘D’ en 7th Street SW. Een enkele reis kost 3,20 USD.

Op de luchthaven vindt u de bus bij de Ground Transportation Curb, locatie 2E.

Taxi en shuttle

De taxi’s van Flyer bedienen de luchthaven van Washington. Een rit naar het centrum duurt hooguit een uur en kost 50 tot 60 USD.

Een gedeelde shuttlebus van Super Shuttle brengt u voor circa USD 30 naar een gewenste locatie in het centrum van Washington D.C. Als u met meerdere personen bent wordt er 10 USD gerekend voor een extra persoon. Reken op de nodige wachttijden. Bij de ticketbox van dit bedrijf in de aankomsthallen wordt u de weg gewezen naar de juiste minibus. Kijk voor meer informatie op www.supershuttle.com

logosc-120x85Autoverhuur op Washington Airport

Auto huren in Washington? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Washington Dulles International Airport
1 Aviation Circle
Washington DC 20041
USAMijn locatie
Bereken route