Auckland Airport (IATA afkorting: AKL), heette vroeger Auckland International Airport en in de volksmond Mangere Airport. Het is de drukste luchthaven van Nieuw-Zeeland, met in 2019 ruim 21 miljoen passagiers per jaar. Hiervan zijn ruim 75% van de passagiers internationaal, voornamelijk backpackers en zakenmensen.

De luchthaven ligt 21 kilometer ten zuiden van de stad Auckland op het Noordereiland. Het Zuidereiland is te bereiken via de overige twee grote luchthavens in Christchurch en Wellington. Vliegveld Auckland is voor velen de binnenkomst van Nieuw-Zeeland, en het is een van de verst mogelijke bestemmingen vanaf Nederland.

De luchthaven heeft twee terminals en twee landingsbanen. Transport van of naar de internationale terminal en/of domestic terminal gaat met gratis shuttlebussen. De landingsbanen van vliegveld Auckland lopen parallel en kunnen niet tegelijkertijd gebruikt worden.

Vliegen naar Auckland Airport

Voor vliegtickets naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Auckland raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Auckland: 18136 kilometer.
  • Vliegtijd naar de luchthaven van Auckland vanaf Schiphol: ongeveer 22 uur
  • Tijdsverschil Auckland met Nederland: 12 uur later (GMT +13)
  • Auckland Airport ligt 21 kilometer ten zuid-westen van het centrum van Auckland.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Auckland Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer van en naar Auckland Airport

Vanaf het vliegveld kun je met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad Auckland reizen. De eerste stap van deze reis is altijd met bus 380 met de richting ‘Manukau’. Deze rijdt zo’n 3 tot 4x per uur, het hele jaar door. De rit kost 3,50 NZD (ongeveer 3 Amerikaanse dollar maar altijd afhankelijk van de wisselkoers). Je stapt echter eerder uit, bij treinstation Papatoetoe. De reistijd is ongeveer 20 minuten. Daarna kun je de RBE trein nemen met de richting Britomart, dit is het centraal station van Auckland. Treinkaartjes kun je op het treinstation Papatoetoe kopen, maar ook alvast op het vliegveld. Deze kosten cash 7 NZD. Koop je een AT HOP card (een soort OV chipkaart) dan krijg je korting op de trein en op de bus, dit scheelt 6,50 NZD. De kaart kost echter 10 NZD. Je kunt de kaart ook gebruiken voor openbaar vervoer binnen de stad Auckland.

De Skybus is een directe verbinding. Ieder half uur vertrekt deze bus van de Auckland City Express vanaf het vliegveld en komt na 40 minuten aan in Auckland, bij de Skybus City Lounge (396 Queen Street). Er zijn 16 stops, de bus stopt ook bij het Grand Mercure Hotel Auckland, bij het centrale treinstation van de stad. De bus rijdt ook ‘s nachts. Tussenstop zijn Mount Eden en Central Business District. Een kaartje voor de bus kost 17 NZD, en 2 NZD voor kinderen.

Autoverhuur

In beide terminals vindt u autoverhuurbedrijven. De grote maatschappijen zijn hier aanwezig: Avis, Europcar, Hertz, Thrifty en Budget. We raden aan om van te voren een auto te reserveren, zodat u altijd de gewenste auto kunt ophalen. Nog beter is om een auto te vergelijken via EasyTerra.

Adresgegevens

Auckland Airport
PO Box 73-020
Auckland
New-Zeeland

 

Auckland International Airport, Auckland, Auckland, New Zealand