Auckland Airport


Auckland Airport (IATA afkorting: AKL), heette vroeger Auckland International Airport en in de volksmond Mangere Airport. Het is de drukste luchthaven van Nieuw-Zeeland, met in 2014 ruim 15 miljoen passagiers per jaar. Hiervan zijn ruim 70% mensen internationaal, voornamelijk backpackers en zakenmensen.

Auckland AirportDe luchthaven ligt 21 kilometer ten zuiden van de stad Auckland op het Noordereiland. Het Zuidereiland is te bereiken via de overige twee grote luchthavens in Christchurch en Wellington. Vliegveld Auckland is voor velen de binnenkomst van Nieuw-Zeeland, en het is een van de verst mogelijke bestemmingen vanaf Nederland.

De luchthaven heeft twee terminals en twee landingsbanen. Transport van terminal 1 naar terminal 2 gaat met gratis shuttlebussen. De landingsbanen van vliegveld Auckland lopen parallel en kunnen niet tegelijkertijd gebruikt worden.

Vliegen naar Auckland Airport

Voor vliegtickets naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Auckland raden wij u Worldticketcenter.nl en Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

vliegveld aucklandFeiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Auckland: 18136 kilometer.
  • Vliegtijd naar de luchthaven van Auckland vanaf Schiphol: ongeveer 22 uur
  • Tijdsverschil Auckland met Nederland: 12 uur later (GMT +13)
  • Auckland Airport ligt 21 kilometer ten zuid-westen van het centrum van Auckland.

Van en naar vliegveld Auckland met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Auckland Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer van en naar Auckland Airport

Bus

Er een vertrekt een busservice of een stadsbus vanaf vliegveld Auckland die u in ongeveer 40 minuten naar Auckland brengt. De Airbus Express rijdt elk kwartier, en ‘s nachts elk half uur, 24 uur per dag Het is dus een prima optie als u heel laat of heel vroeg aan komt in Auckland. Een kaartje voor de bus kost 16 NZD, en 6 NZD voor kinderen.

Taxi

Taxi’s vindt u voor beide terminals. Een rit van het vliegveld naar Auckland kost ongeveer 50 tot 100 NZD. Een shuttlebus is, als u met meerdere personen reist, voordeliger. Dan bent u per persoon ongeveer 35 NZD kwijt.

Autoverhuur Auckland Airport

In beide terminals vindt u autoverhuurbedrijven. De grote maatschappijen zijn hier aanwezig: Avis, Europcar, Hertz, Thrifty en Budget. We raden u aan om van te voren een auto te reserveren, zodat u altijd de gewenste auto kunt ophalen.

“Ga je op rondreis door Nieuw-Zeeland? Doe dan reis inspiratie op bij Reizenin-Nieuw-Zeeland.nl. Van reisroutes tot praktische informatie en van bezienswaardigheden tot uitgebreide informatie per streek. Kortom alles wat je nodig hebt bij het voorbereiden van een Nieuw-Zeeland reis!”

Adresgegevens

Auckland Airport
PO Box 73-020
Auckland
Nieuw-Zeeland

 

Mijn locatie
Bereken route