Brisbane Airport (IATA afkorting: BNE), is derde drukste luchthaven van Australië na Sydney en Melbourne. De luchthaven van Queensland had meer dan 24 miljoen gebruikers in 2019. Met meer dan 40 nationale en 30 internationale bestemmingen is Brisbane Airport een belangrijke gateway van en naar Down Under. Het is de thuisbasis van Virgin Australia, en een belangrijke basis voor Qantas en Jetstar. Reizigers vanuit Europa kunnen Brisbane bereiken met een overstap in Azië.

Er is een terminal voor binnenlandse vluchten en een terminal voor buitenlandse vluchten. Dit betekent hier niet dat elke binnenlandse vlucht van de ‘domestic terminal’ vertrekt en vice versa. Goed uitkijken dus. De beide terminals liggen 3 kilometer uit elkaar en zijn per AirTrain onderling bereikbaar. Deze trein kost 5 AUD, maar is gratis voor overstappende passagiers van Qantas en Virgin Australia. De trein rijdt elk kwartier. Ook is er de Tbus die tussen de terminals rijdt voor dezelfde prijs. Buiten de diensttijden van de trein en bus (van 19:30uur tot 5:30uur) is de taxi de enige optie.

Vliegen naar Brisbane

Voor vliegtickets naar Brisbane Airport gaat u natuurlijk naar Tix.nl. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan soms goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Brisbane: 16320 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 20 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 9 uur later (GMT +10)
  • Brisbane Airport ligt 20 kilometer ten noordoosten van het centrum van Brisbane.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Brisbane Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Auto huren

Auto huren in Brisbane? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zorgeloos een auto huren in Brisbane is dus goed mogelijk via EasyTerra! Wat ook een bonus is, is dat de klantenservice gewoon Nederlands is!

Openbaar vervoer vliegveld Brisbane

Trein

De Airtrain rijdt elke 15 minuten van de luchthaven naar het centrum van Brisbane, en doet daar een half uur over. De trein stopt bij Central, South Bank, Fortitude Valley en Roma Street, en kost 15 AUD voor een enkele reis of 28 AUD voor een retour. De treinen rijden tussen circa 5:00uur à 6:00uur en 19:00uur à 20:00uur, afhankelijk van de rijrichting en dag.

Er gaan treinen rechtstreeks naar de Gold Coast. Er moet dan op een bus worden overgestapt op Nerang Station om bij Surfers Paradise uit te komen, of op Robina Station om naar Coolangatta te reizen.

Bus

De bussen van CoachTrans rijden rechtstreeks naar Brisbane en ook naar de Goaldcoast. Een kaartje kost respectievelijk 14 en 39 AUD. Op de luchthaven zijn vaak erg lange wachtrijen om een kaartje te kunnen kopen. Het wordt dan ook aangeraden om online te boeken.

De goedkoopste manier om naar Brisbane te reizen kost circa 3 AUD met een go card en 5 AUD met een single ticket. Deze route gaat met de Brisbane Airport Courtsey Bus naar DFO/Number 1 Airport Village, een winkelcentrum naast de luchthaven. Hier stapt u over op de bus 308 richting Chermside, en op Toombul Interchange stapt u over op een trein naar het centrum.

Adresgegevens

Brisbane International Airport
11 The Circuit
Queensland 4007
Australia

Brisbane Airport, Myrtletown, Queensland, Australia