Cairns Airport (IATA afkorting: CNS), is de 7e drukste luchthaven van Australië. Met slechts 5 miljoen gebruikers in 2019 is het een kleine maar zeer overzichtelijke luchthaven. Vanuit Europa kan Cairns het gemakkelijkste worden bereikt met Cathay Pacific, via Hong Kong.

Cairns is een kleine stad, maar een interessant begin of eindpunt van een reis door Australië. Vliegveld Cairns bestaat dan ook vooral uit binnenlands verkeer. De luchthaven bestaat uit een Domestic Terminal voor binnenlandse vluchten en een International Terminal voor internationale vluchten. De terminals liggen naast elkaar en zijn dus te voet onderling bereikbaar.

Vliegen naar Cairns

Voor vliegtickets naar Cairns Airport gaat u natuurlijk naar Tix.nl. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan soms goedkopere vliegtickets aanbieden dan airlines en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Cairns: 14804 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 20 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 8 uur later (GMT +9)
  • Cairns International Airport ligt 7 kilometer van het Cairns Central Business District.

Taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Cairns International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken. Taxi’s staan bij beide terminals.

Autoverhuur op Cairns Airport

Auto huren in Cairns? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Openbaar vervoer van en naar vliegveld Cairns

Trein

Er rijdt geen trein tussen Cairns en de luchthaven.

Bus

Er zijn busdiensten van Australia Coach beschikbaar tussen de luchthaven en het centrum van Cairns. Dit kost 8 AUD.

Sun Palm Express Coaches brengt reizigers rechtstreeks van de luchthaven naar de Northern Beaches, Palm Cove, Port Douglas of Cape Tribulation. Beide busmaatschappijen stoppen bij beide terminals en hebben een informatiebalie in de aankomsthallen.

Adresgegevens

Cairns Airport Airport Avenue Cairns, QLD 4870 Australië

Cairns International Airport, Cairns, Queensland, Australia