Melbourne Airport (IATA afkorting: MEL), ookwel bekend als Tullamarine Airport is de tweede luchthaven van Australië. Er zijn geen rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Australië. Er dient te worden overgestapt in Azië. Via Londen kan met één vluchtnummer worden doorgevlogen, maar ook met een tussenlanding. In 2019 maakten ruim 37 miljoen mensen gebruik van de luchthaven. Het vliegveld van Melbourne ligt zo’n 23 kilometer ten noordwesten van het centrum van Melbourne.

Er zijn 4 terminals op vliegveld Melbourne. T1 North Terminal, gebruikt door Qantas en Jetstar, T2 International Terminal, T3 South Terminal gebruikt door Virgin Australia en Rex Regional Express, en T4 in gebruik door Virgin Australie en JetStar. Tigerair Australia. Terminal 4 is de terminal die het meest recent is uitgebreid (in 2015). De terminals staan allen haaks op het hoofdgebouw en zijn onderling te voet bereikbaar. Het vliegveld is in 2020 door SKYTRAX verkozen als beste vliegveld in de regio Australië / Pacific.

Vliegen naar Melbourne Airport

Voor vliegtickets naar Melbourne Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten over vliegveld Melbourne:

  • Afstand van Amsterdam naar Melbourne: 16811 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 20 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 10 uur later (GMT +11)
  • Melbourne Airport ligt 23 kilometer ten noordwesten van het centrum van Melbourne.

Taxi

Hoewel Australië een veilig land is, is het toch fijn om zekerheid te hebben over zaken zoals de chauffeur, de taxi zelf (geen oude auto waarbij de gordels niet werken), geen rijen en een vooraf betaalde prijs! Je hoeft enkel de dag zelf nog na te denken over de fooi! Zo’n zorgeloze taxirit is mogelijk met Taxi2Airport, en met een Nederlandse klantenservice weet je echt dat het wel goed komt!

Autoverhuur Melbourne Airport

Met EasyTerra autohuur huur je een auto zorgeloos inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Dan moet je wel het worry-free label aanvinken. De leeftijdstoeslag is transparant dus alle kosten zijn vooraf bekend. Vergelijk de verschillende autoverhuurders via EasyTerra en je weet dus echt waar je aan toe bent. Vergeet trouwens niet links te rijden!

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Melbourne

Trein

Er rijdt geen trein van en naar vliegveld Melbourne.

Bus

De Skybus rijdt 24 uur per dag tussen Melbourne Airport en Skybus Coach Terminal in het Central Business District en ten oosten van het Marvel Stadium, ook vlakbij Southern Cross station. De route heet Melbourne City Express. Op vliegveld Melbourne zijn twee opstappunten; T3, op 50 meter van T2, en bij T1. In T1 en T3 zijn ticketbalies, maar er kan ook bij de chauffeur een kaartje worden gekocht. Ieder kwartier vertrekt de bus overdag, maar in de rustige avond en ochtenduren 1 keer per uur. Skybus brengt je desgewenst gratis verder naar uw hotel per minibus. Deze non-stop service duurt 20 minuten en kost 15 AUD voor een enkele reis en 28 voor een retour. Kinderen onder de 14 jaar reizen voor 2 AUD per enkele reis. Overdag maar ook ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat vertrekt de bus elk kwartier, dit is echter geen garantie!

Er is ook een transport hub naast terminal 4 waarvandaan andere bussen vertrekken. Bus 901 bijvoorbeeld gaat naar Broadmeadows station in het noorden van Melbourne. Vanaf hier vertrekt er een trein naar Albury. Andere buslijnen vanaf de transport hub bij terminal 4 op Melbourne Airport zijn 478, 479 en 482. Deze rijden naar het Westfield Airport West Shopping Centre, die dan weer aansluit op tram 59. Je kunt ook de andere kant op, naar Sunbury. Het kost ongeveer 4,50 Australische dollar per persoon. Bus 901 gaat ieder half uur, de andere bussen rijden een stuk minder frequent.

Adresgegevens

Melbourne Airport
Locked Bag 16
Gladstone Park Victoria 3043
Australië