Melbourne Airport


Vliegveld MelbourneMelbourne Airport (IATA afkorting: MEL), ookwel bekend als Tullamarine Airport is de tweede luchthaven van Australië. Er zijn geen rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Australië. Er dient te worden overgestapt in Zuid-Oost Azië. Via Londen kan met één vluchtnummer worden doorgevlogen, maar ook met een tussenlanding.

Er zijn 4 terminals op vliegveld Melbourne. T1 North Terminal, gebruikt door Qantas en Jetstar, T2 International Terminal, T3 South Terminal gebruikt door Virgin Australia en Rex Regional Express, en T4 in gebruik door Tiger Airways Australia. De terminals staan allen haaks op het hoofdgebouw en zijn onderling te voet bereikbaar.

Vliegen naar Melbourne

Voor vliegtickets naar Melbourne Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten over vliegveld Melbourne:

  • Afstand van Amsterdam naar Melbourne: 16811 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 20 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 10 uur later (GMT +11)
  • Melbourne Airport ligt 23 kilometer ten noordwesten van het centrum van Melbourne.

Van en naar Melbourne Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Melbourne Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Trein

Er rijdt geen trein van en naar vliegveld Melbourne.

Bus

De Skybus rijdt 24 uur per dag tussen Melbourne Airport en Southern Cross Station Coach Terminal aan Spencer Street, direct ten westen van het Central Business District en valk ten noorden van Lonsdale Street. Op vliegveld Melbourne zijn twee opstappunten; T3, op 50 meter van T2, en bij T1. In T1 en T3 zijn ticketbalies, maar er kan ook bij de chauffeur een kaartje worden gekocht.
Deze non-stop service duurt 20 minuten en kost 16 AUD voor een enkele reis en 26 voor een retour. Kinderen onder de 14 jaar reizen voor 6 AUD per enkele reis. Overdag vertrekt de bus elk kwartier, maar in de rustigste uren maar 1 keer per uur. Skybus brengt u desgewenst gratis verder naar uw hotel per minibus.

logosc-120x85Autoverhuur Melbourne Airport

Auto huren in Melbourne? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Melbourne Airport
Locked Bag 16
Gladstone Park
Victoria 3043
Australië

Mijn locatie
Bereken route