Perth Airport

vliegveld perthPerth Airport (IATA afkorting: PER), is de vierde drukste luchthaven van Australië. Met ruim 9 miljoen gebruikers in 2014 is vliegveld Perth relatief klein. Perth kan bereikt worden met een overstap in Azië, bijvoorbeeld in Dubai of Hong Kong.

Terminal 1 is de International Terminal en ligt aan de andere kant van de landingsbaan ten opzichte van Terminal 2/3, de Domestic Terminals. De afstand over de weg is 12 kilometer tussen de terminals. Tussen de terminals van vliegveld Perth rijden gratis shuttle bussen, maar slechts elke 50 minuten. Ook ’s nachts rijdt deze bus, maar moet deze telefonisch geboekt worden (0410 636 418). Een taxi tussen de terminals kost 20 AUD.

Vliegen naar vliegveld Perth

Voor vliegtickets naar Perth Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Perth: 14127 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 20 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur later (GMT +8)
  • Perth Airport ligt 12 (Domestic Terminals) en 17 (International Terminal) kilometer van het Perth Central Business District.

Van en naar Perth Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Perth Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

logosc-120x85Autoverhuur op Perth Airport

Auto huren in Perth? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Trein

Er rijdt geen trein tussen Perth en de luchthaven.

Bus

Vanaf de International Terminal rijdt geen openbaar vervoer naar Perth.

Vanaf de Domestic Terminal rijden bussen naar Perth van het bedrijf  Transperth. Vooral lijn 37 is erg handig aangezien deze stopt bij Kings Park, en via het centrum naar Victoria Park Transfer Station en Belmont Forum Shopping Center gaat waar goede verbindingen zijn met andere Transperth bus- en treindiensten. Een rit met de Transperth bus kost 3,60 AUD.

Adresgegevens

Perth International Airport
2 George Wiencke Drive
WA 6105 Perth
Australië

Mijn locatie
Bereken route