Perth Airport (IATA afkorting: PER), is de vierde drukste luchthaven van Australië. Met zo’n 12,5 miljoen passagiers in 2019 is vliegveld Perth relatief klein. Perth kan bereikt worden met een overstap in Azië, bijvoorbeeld in SingaporeDenpasar of Kuala Lumpur.

Terminals ver van elkaar

Terminal 1/2 is de International Terminal en ligt aan de andere kant van de landingsbaan ten opzichte van Terminal 3/4, de Domestic Terminals. De afstand over de weg is 12 kilometer tussen de terminals. Tussen de terminals van vliegveld Perth rijden geen gratis shuttle bussen meer. Een taxi tussen de terminals kost zo’n 20 AUD. Snel overstappen van terminal 1/2 naar 3/4 is er dus niet bij. De meeste internationale vluchten komen aan op Terminal 1, dan is er ook nog een regionaal deel van terminal 1 waarvandaan Virgin Australia vliegt. Zij vliegen ook vanaf terminal 2. De regionale vluchten van Qantas vliegen dan weer vanaf terminal 3/4.

Vliegen naar vliegveld Perth

Voor vliegtickets naar Perth Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Perth: 14127 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 20 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 7 uur later (GMT +8)
  • Perth Airport ligt 12 (Domestic Terminals) en 17 (International Terminal) kilometer van het Perth Central Business District.

Taxi

Een taxi naar het central business district kost meer dan €45. Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Perth Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Autoverhuur op Perth Airport

Auto huren in Perth? Via EasyTerra autoverhuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Trein

Er rijdt geen trein tussen Perth en de luchthaven.

Bus

Vanaf de International Terminal T1/T2 rijdt bus route 380. Het rijdt dagelijks vanaf het centrum van Perth (Elizabeth Quay Bus Station). Koop kaartjes bij Smarte Carte in terminal 1 (begane grond), het kost 4,90 AUD.

Vanaf de Domestic Terminal T3/T4 rijden ook bussen naar Perth van het bedrijf  Transperth. Lijn 40 gaat via Great Eastern Highway en gaat daarmee met de meest directe route. De bus gaat ‘s ochtends en ‘s middags ieder kwartier en ‘s avonds ieder half uur en heeft 42 busstops; het eindstation is Elizabeth Quay Bus Stand D6. De totale reistijd is 34 minuten. Een rit met de Transperth bus kost 4,90 AUD.

Adresgegevens

Perth International Airport
2 George Wiencke Drive
WA 6105 Perth
Australia

Perth Airport, Western Australia, Australia