Sydney Kingsford Smith Airport

vliegveld Sydney Kingsford SmithSydney Kingsford Smith Airport (IATA afkorting: SYD) is de belangrijkste luchthaven van Australië. Met ruim 38 miljoen passagiers in 2014 hoort het vliegveld van Sydney net bij de 30 drukste vliegvelden ter wereld. Het is de thuisbasis van Qantas en de toegangspoort tot de grootste stad Down Under. Er zijn geen rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Australië. Er dient te worden overgestapt in Zuid-Oost Azië. Via Londen, Frankfurt of Parijs kan met één vluchtnummer worden doorgevlogen, maar ook met een tussenlanding.

Deze luchthaven van Sydney heeft 3 terminals. Terminal 1 is de internationale terminal, Terminal 2 biedt plaats aan regionale maatschappijen en Terminal 3 vooral aan de binnenlandse vluchten van Qantas. De internationale Terminal 1 ligt aan de andere kant van de start- en landingsbaan dan de overige terminals. Vanwege een transfer met de gratis Air Side Shuttle, dient rekening te worden gehouden met een minimum overstaptijd van meer dan een uur. Het is mogelijk om met bijvoorbeeld bus T1 te gaan, maar deze kost 5,50 AUD. Als u de tijd hebt kunt u zelfs te voet door de buitenlucht naar de andere terminals. Dit duurt een klein uur, en biedt mooi uitzicht op landende vliegtuigen.

Vliegveld Sydney Airport

Een Airbus A380 van de Australische vliegtuigmaatschappij Qantas, met de stad Sydney op de achtergrond.

Vliegen naar Sydney

Voor vliegtickets naar de wereldstad Sydney raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Sydney: 16.747 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 20 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 10 uur later (GMT +11)
  • Sydney Kingsford Smith Airport ligt 6 kilometer ten zuiden van het centrum van Sydney.

Van en naar Sydney Kingsford Smith Airport met de taxi

Taxi’s rijden op de meter. Een taxi naar het centrum kost circa 30 AUD naar het centrum van Sydney, 35-40 AUD naar The Rocks, 50 AUD naar Manly en 80 – 100 AUD naar Parramatta. De tol voor de Eastern Distributor route ad 5,50 AUD wordt doorberekend, evenals de luchthaven toeslag van 3 AUD.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Sydney Kingsford Smith Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Sydney

Trein

Elke tien minuten vertrekt een Air Link trein van Sydney Airport Terminal 1 naar Terminal 2/3 en verder naar het centrum van Sydney. De prijs is 15 tot 16 AUD, afhankelijk van waar u instapt, en de rit duurt een kwartier.

Bus

De lokale bus 400 richting Bondi Junction is de goedkoopste optie. De bus vertrekt bij Terminal 1 en Terminal 3. Het kost iets meer dan 3 AUD. Er is niet veel ruimte voor bagage.

Adresgegevens

Sydney International Airport
Locked Bag 5000
International Terminal NSW 2020
Sydney, Australia

Mijn locatie
Bereken route