In Portugal zijn er flink wat vliegvelden vanwaar er commercieel wordt gevlogen. Toch zijn er vijf vliegvelden die op de radar staan voor de Nederlandse vakantieganger. Vijf van deze vijf vliegvelden staan op AirportCheck.nl. Lissabon Airport is de grootste; dit is ook het vliegveld van de hoofdstad. Maar ook Porto Airport is populairder dan ooit! Bekijk hier de top 5 van de vliegvelden in Portugal, op basis van het aantal passagiers in 2023.

# Vliegveld Miljoenen passagiers (2023) Miljoenen passagiers (2019)
1 Lissabon Airport 33,6 31,2
2 Porto Airport 15,2 13,1
3 Faro Airport 9,6 9,0
4 Madeira Airport 4,8 3,4
5 Ponta Delgada Airport 3,0 2,5

Luchtvaart en vliegvelden in Portugal

Portugal is geen luchtvaart pioniersland. De nationale vliegtuigmaatschappij van Portugal, TAP Air Portugal oftewel Transportes Aéreos Portugueses Air Portugal, werd pas in 1945 opgericht. De vliegtuigmaatschappij is lid van Star Alliance. In Portugal bestaat het vliegveld van Lissabon iets langer. Het vliegveld is opgericht in 1942 en ligt eigenlijk midden in de stad! In de loop der jaren zijn de startbanen natuurlijk wel verlengd en faciliteiten gemoderniseerd tot de luchthaven die het vandaag de dag is.

Portugal feiten:

Portugal heeft de euro sinds 2002.
De tijdzone in Portugal is WET, oftewel UTC+0.
De talen die worden gesproken in Portugal zijn Portugees en in de provincie Friesland Fries.

Autoverhuur in Nederland

Wil je een auto huren in Portugal? Via EasyTerra kun je dit doen! Dit Nederlandse bedrijf heeft het label worry-free, dat betekent dat alle verzekeringen erbij zitten en er geen verborgen kosten zijn. Zo sta je zeker weten niet voor vervelende verrassingen, achteraf. Je kunt zoveel rijden als je wilt en als de auto wordt gestolen dan wordt de schade terugbetaald.

Aeroporto Internacional da Madeira - Cristiano Ronaldo, Rampa Levada do Cano, Cano, Santa Cruz, Madeira, 9100-105, Portugal

Airport, Estrada Regional da Relva, Relva, Ponta Delgada, Azoren, 9500-657, Portugal

Aeroporto Francisco Sá Carneiro, Rua de Trás, Guardeiras, Moreira, Maia, Porto, 4470-656, Portugal

Faro Airport, Rua Soldado Ferrer, Montenegro, Faro, 8001-701, Portugal

Aeroporto Humberto Delgado, Alameda das Comunidades Portuguesas, Olivais, Lissabon, 1700-111, Portugal