Vliegvelden in Spanje

vliegvelden in Spanje

Belangrijke vliegvelden in Spanje:

Voor Spanje is de luchtvaart onderdeel van de belangrijkste economische pilaar; het toerisme! Behalve de grote luchthavens van Madrid en Barcelona, zijn er nog tal van drukke luchthavens waar miljoenen zonaanbidders elk jaar naartoe reizen. Langs de Costa’s zijn er de vliegvelden van Valencia, Alicante, Malaga en Sevilla, welk ook bijzondere stedentrip bestemmingen zijn. De eilanden zijn geheel afhankelijk van hun luchthaven. Palma de Mallorca Airport verandert in de zomermaanden in een van de drukste luchthavens van Europa, en is het grootste vakantievliegveld van het Europese continent.

Luchtvaart in Spanje

Spanje heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in de luchthavens. Madrid, Barcelona, Valencia en Alicante hebben mooie nieuwe terminals gekregen. Het binnenlandse vliegverkeer is enorm. De luchtbrug of ‘puente aereo’ tussen Madrid en Barcelona is met bijna duizend vluchten per week lange tijd de drukste lijn ter wereld geweest.
Sinds 2006 is het aantal binnenlandse reizigers op Madrid Barajas Airport met bijna 30% gedaald, vooral dankzij de economische neergang in Spanje, en de uitbouw van het netwerk van hogesnelheidstreinen ‘AVE’. Toch groeit in heel Spanje de luchtvaart nog gestaag. En daar is het toerisme debet aan.

Ryanair en Easyjet spelen een belangrijke rol op steeds meer Spaanse vliegvelden. De nationale luchtvaartmaatschappij Iberia heeft er veel last van, maar bouwt wel met succes aan een steeds belangrijkere positie voor Europeanen die naar Zuid-Amerika reizen en vice versa.

Vueling is de ‘nationale’ maatschappij van Catalonië, en de belangrijkste speler in Barcelona. Ze manifesteert zich als een lowbudget maatschappij, en heeft veel verbindingen met Schiphol. De route Barcelona-Amsterdam is veruit de drukste internationale route van en naar Barcelona.
Tussen Amsterdam en Barcelona, alsmede Amsterdam en Madrid vliegen maarliefst 5 maatschappijen.

logosc-120x85Autoverhuur in Spanje

Auto huren in Spanje? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Praktische informatie:

Tijdzone: Er is geen tijdsverschil tussen Spanje en Nederland. Spanje zit in de Midden-Europese Tijd +1, net als Nederland
Munteenheid: Euro

Vliegvelden in Europa
Kaart centreren
De weg vragen