De vliegvelden in Thailand op AirportCheck.nl:

Thailand is een van de belangrijkste toeristen landen van Azië. De luchthaven Bangkok Suvarnabhumi Airport is mede daarom uitgegroeid tot een belangrijke ‘hub’op het continent, waar vele internationale reizigers overstappen naar een bestemming in Zuid-Oost Azië of een vakantiebestemming in Thailand zelf. Het binnenlandse netwerk van Thailand is goed. Vanuit Bangkok zijn er dagelijks meerdere vluchten naar tal van bekende steden en eilanden door het hele land, maar ook zijn de binnenlandse steden onderling goed verbonden.

Luchtvaart in Thailand

Thai Airways en Bangkok Airways zijn de belangrijkste Thaise maatschappijen die voor deze goede verbindingen zorgen. Bangkok Airways is een boutique airline, en biedt veel luxe en extra’s , vooral op de ‘Lounge luchthavens’ zoals het vliegveld van Bangkok en Koh Samui, zoals gratis eten en drinken, en toegang tot Internet.
Maar ook het snelgroeiende Air Asia biedt inmiddels routes aan vanuit maarliefst 12 luchthavens in Thailand, waaronder

Chiang Mai, Surat Thani, Krabi en Phuket. Vanuit vooral Bangkok en Phuket bestaat een goed routenewerk op bestemmingen in het buitenland zoals Kuala Lumpur, Singapore, Hong Kong en andere regionale steden.

Bangkok Suvarnabhumi Airport is in 2006 geopend, en heeft de verouderde luchthaven Bangkok Don Mueang Airport vervangen. Deze laatste luchthaven wordt nog gebruikt voor binnenlandse vluchten.
Suvarnabhumi is erg modern en groot, het zou zelfs de grootste luchthaven ter wereld kunnen worden als het aan de Thaise regering ligt.

Bangkok

De bijna 40 miljoen buitenlandse bezoekers die Thailand elk jaar aan doen komen voor cultuur, historie, natuur en strand. Het land staat bekend om de mooiste tempels en tropische eilanden ter wereld, en de hoofdstad Bangkok is een diverse metropool die zijn weerga niet kent.

Het is een van de drukste steden op onze planeet, en heeft meer dan 14 miljoen inwoners in de stadsregio. Er zijn meer dan 650 hotels om alle toeristen te huisvesten. In de oude stad ligt het Grand Palace, het paleis van de koning, omringd door tempels. Ook de piramidevormige tempel What Arun aan

de overzijde van de rivier ‘Chao Phraya’ is zeer de moeite waard, ook vanwege het mooie uitzicht over de oude en nieuwe skyline van de stad. Khao San Road is de backpackers wijk aan de noordzijde van het centrum.

Ten oosten van het oude centrum liggen de nieuwe wijken Sukhumvit, Silom en Siam Square. Hier vindt u de meeste hotels, de nieuwe winkelcentra en de zakenwijken. Hier rijdt de bekende Skytrain.

Het noorden en zuiden van Thailand

In het noorden van Thailand ligt de tweede stad van het land, het bekende Chiang Mai. Een mooie oude stad. Ook de bekende oude hoofdstad Ayutthaya en de River Kwai liggen in het noorden. De brug over de River Kwai is bekend omdat er vele Westerse oorlogsgevangenen stierven bij de bouw ervan.
Niet ver van Bangkok ligt Pattaya, nog meer dan Patong Beach op Phuket, hét domein van het ‘andere’ Thailand dat gericht is op een buitenzinnig nachtleven.

Het zuiden van Thailand is het walhalla van de zonaanbidders. Aan de westkant liggen Phuket en Krabi, en de kleine idyllische eilanden van Koh Phi Phi. Hier bevinden zich de meest spectaculaire rotsbergen.
Aan de oostkant liggen Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan. Deze eilanden zijn bekend vanwege de nóg mooiere snorkellocaties, en het Fool Moon Party feest dat maandelijks tienduizenden feestgangers naar de stranden van Koh Phangan voert.

Autoverhuur in Thailand

Auto huren in Thailand? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Bangkok, กรุงเทพมหานคร, Thailand