De vliegvelden in het Verenigd-Koninkrijk op AirportCheck.nl zijn :

De luchtvaart is voor het Verenigd Koninkrijk, als eiland, erg van belang. Londen is zelfs het grootste luchtvaartknooppunt ter wereld, waar jaarlijks meer dan 170 miljoen reizigers (cijfers 2019) gebruik maken van de 6 (!) internationale luchthavens. Londen Heathrow is de grote hub van Engeland, en is de thuisbasis van British Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij.  Hier stappen miljoenen passagiers elk jaar over op de intercontinentale vluchten naar vooral de voormalig koloniën, landen van de Common Wealth. Londen is veruit het grootste knooppunt tussen Amerika en Europa, en de route tussen Londen en New York is met meer dan 2,5 miljoen gebruikers per jaar zelfs de drukste internationale route ter wereld.

Luchtvaart in het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is door haar vorm uitgestrekt te noemen, en heeft geen geschiedenis van snelle treinverbindingen. De luchtvaart is voor velen een noodzaak om familie en zakenrelaties in het land te kunnen bezoeken.

Buiten Londen zijn weinig grote luchthavens. Manchester is met 29 miljoen passagiers (2019) de enige andere Britse luchthaven die zich met veel Europese hoofdsteden kan meten. Edinburgh, Birmingham, Glasgow, Bristol en Liverpool verwerken jaarlijks tussen de 6 en 15 miljoen passagiers. Veel vliegvelden in Groot-Brittannië en Noord-Ierland zijn niet meer zo modern als in Nederland of Duitsland.

Behalve British Airways zijn ook British Midland en Virgin Atlantic gerenommeerde Britse lijndienst maatschappijen. Deze laatste is een grote concurrent voor British Airways, ook op Noord-Amerika en de Kangaroo Routes naar Australië.
Easyjet is qua aantallen reizigers de grootste maatschappij van het Verenigd Koninkrijk.

Autoverhuur in het Verenigd Koninkrijk

Auto huren in het Verenigd Koninkrijk? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden