Aruba Queen Beatrix International Airport

Aruba Queen Beatrix International Airport (IATA afkorting: AUA), ofwel Koningin (Reina) Beatrix International Airport, is de enige luchthaven op Aruba, vlakbij de hoofdplaats Oranjestad. De luchthaven speelt een grote rol voor het toerisme op het eiland. Er zijn goede verbindingen met vooral Noord Amerikaanse steden.

Vanuit Europa kan alleen vanaf Schiphol en Milaan Linate naar Aruba gevlogen worden. De KLM en TUI verzorgen de lijndienst vanuit Amsterdam het hele jaar door. Dutch Antilles Express biedt vluchten aan van Aruba naar Bonaire en Curaçao.

Vliegen naar Aruba

Voor vliegtickets naar Aruba raden wij u Worldticketcenter.nl en Tix.nl aan. Hier vindt u vaak de voordeligste vliegtickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Aruba: 7880 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 5 uur vroeger (GMT -4)
  • Aruba Queen Beatrix International Airport ligt 5 kilometer ten oosten van het historische centrum van Oranjestad en 10 kilometer ten oosten van Palm Beach.

Van en naar Aruba Queen Beatrix Airport met de taxi

De meeste toeristen nemen een taxi om op hun bestemming te komen. Het eiland is klein en de rit duurt nooit lang. Een rit naar de downtown hotels kost 18 USD, hotels in het laagbouwgebied (Low Rise) 22 USD, naar de hotels in het hoogbouwgebied (High Rise) 25 USD en naar Eagle Beach ongeveer 30 USD. De prijs is per taxi, voor maximaal 5 personen. Na middernacht en op feestdagen geldt een toeslag.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Aruba Queen Beatrix Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer bij vliegveld Aruba

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven.

Bus

Net buiten de luchthaven vindt u de bushaltes van Arubus, het busbedrijf van Aruba. Deze bussen rijden u voor slechts 1,50 USD naar elke hoek van het eiland. De bussen op Aruba komen niet perse optijd.

Als u bij een touroperator geboekt hebt dan wordt u met de touringcar naar het hotel of resort gebracht.

logosc-120x85Autoverhuur op Aruba Airport

Auto huren op Aruba? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Aeropuerto Internacional Reina Beatrix
Wayaca
Oranjestad
Aruba

Mijn locatie
Bereken route