Bonaire International Airport

Bonaire International Airport (IATA afkorting: BON), ook bekend als Flamingo Airport is hét vliegveld van Bonaire, en ligt vlakbij de hoofdstad Kralendijk. Deze internationale luchthaven in het voormalig Caribisch Nederland is erg belangrijk voor Bonaire omdat het toerisme een belangrijke inkomstenbron is voor de inwoners.

Het vliegveld van Bonaire bestaat uit slechts 1 start- en landingsbaan, en is redelijk achterstallig wat betreft onderhoud. Het heeft ook niet alle technische en moderne voorzieningen die je verwacht bij een internationaal vliegveld. Enkele Nederlandse luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Bonaire waaronder KLM en TUI.

De Nederlandse overheid is sinds 2010 de nieuwe eigenaar van het vliegveld. De verwachting is dan ook dat in de toekomst het een en ander gerenoveerd en gemoderniseerd zal worden.

Vliegen naar Bonaire

Voor vliegtickets naar Bonaire International Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten over Bonaire Airport:

  • Afstand van Amsterdam naar Bonaire: 7806 kilometer.
  • Vliegtijd Amsterdam – Bonaire Kralendijk: ongeveer 12 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 5 uur vroeger (GMT -4)
  • Bonaire International Airport ligt ~2 kilometer ten zuiden van het centrum van Kralendijk.

Van en naar Bonaire International Airport met de taxi

Bij de aankomsthal staan de taxi’s op u te wachten. De (gedeelde) taxi is de meest gangbare vorm van vervoer op Bonaire. Taxi’s rijden net als op Curacao zonder taximeters. Spreek dus vooraf een prijs af. Over de prijs valt te onderhandelen, en je bent nooit veel meer dan 20-30 NAF kwijt.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Bonaire International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

logosc-120x85Autoverhuur op Bonaire Airport

Auto huren op Bonaire? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Trein / Bus

Er reiden geen treinen of bussen vanaf Bonaire airport richting andere bestemmingen op het eiland. U kunt dus een auto huren of met de taxi naar uw eind bestemming.

Adresgegevens

Bonaire Airport
Kralendijk, BQ
Bonaire

Mijn locatie
Bereken route