Bonaire International Airport (IATA afkorting: BON), ook bekend als Flamingo Airport is hét vliegveld van Bonaire en ligt vlakbij de hoofdstad Kralendijk. Deze internationale luchthaven in het voormalig Caribisch Nederland is erg belangrijk voor Bonaire omdat het toerisme een belangrijke inkomstenbron is voor de inwoners. Ook gaan er vluchten naar Bonaire Airport vanaf Canadese en Amerikaanse bestemmingen. In 2019 gebruikten ruim 380.000 passagiers vliegveld Bonaire.

Bonaire Airport bestaat uit slechts 1 start- en landingsbaan. Het heeft wel alle moderne en technische voorzieningen die je verwacht bij een internationaal vliegveld. Enkele Nederlandse luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Bonaire waaronder KLM en TUI. De Nederlandse overheid is sinds 2010 de nieuwe eigenaar van het vliegveld.

Vliegen naar Bonaire

Voor vliegtickets naar Bonaire International Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten over Bonaire Airport:

  • Afstand van Amsterdam naar Bonaire: 7806 kilometer.
  • Vliegtijd Amsterdam – Bonaire Kralendijk: ongeveer 12 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 5 uur vroeger (GMT -4)
  • Bonaire International Airport ligt ~2 kilometer ten zuiden van het centrum van Kralendijk.

Taxi

Bij de aankomsthal staan de taxi’s op je te wachten. De (gedeelde) taxi is de meest gangbare vorm van vervoer op Bonaire. Taxi’s rijden net als op Curacao zonder taximeters. Spreek dus vooraf een prijs af. Over de prijs valt te onderhandelen.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Autoverhuur op Bonaire

Auto huren op Bonaire? Via EasyTerra autohuur huur je een auto met worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Trein / Bus

Er reiden geen treinen of bussen vanaf Bonaire airport richting andere bestemmingen op het eiland. Je kunt dus een auto huren of reis met de taxi naar jouw hotel of appartement. Het eiland is overigens ook vrij klein en heel gemoedelijk dus als je echt ergens moet zijn dan zijn er altijd wel mensen met een auto die je kunnen helpen!

Adresgegevens

Bonaire Airport
Kralendijk BQ
Bonaire

Bonaire International Airport, Bonaire, Caribisch Nederland, The Netherlands