Buenos Aires Ministro Pistarini International Airport (IATA vliegveld afkorting: EZE, ICAO: SAEZ), beter bekend als Ezeiza Airport is de belangrijkste internationale luchthaven van Argentinië. Het tweede vliegveld van de stad Buenos Aires is Jorge Newbery Airport, met iets meer dan 12 miljoen passagiers, wordt vooral gebruikt voor regionale vluchten. Buenos Aires Ezeiza Airport ligt 22 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Buenos Aires. Met iets minder dan 13 miljoen passagiers in 2019 is het een kleine, maar wel moderne luchthaven, bestaande uit 3 kleine terminals A, B en C die te voet onderling bereikbaar zijn. Sinds 2011 vliegt de KLM weer 3 keer per week naar Buenos Aires, vanaf terminal B of C. Met een overstap, bijvoorbeeld in Madrid, is Buenos Aires Airport ook goed te bereiken.

Vliegen naar Buenos Aires Airport

Voor vliegtickets naar Buenos Aires Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Buenos Aires: 11390 kilometer.
  • Vliegtijd Amsterdam – Buenos Aires: ongeveer 13 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 4 uur vroeger
  • Buenos Aires Ezeiza International Airport ligt 35 kilometer ten zuiden van het centrum van Buenos Aires.

Taxi

Taxi’s staan bij de standplaatsen buiten de terminal. Vooraf dient de taxi te worden betaald bij een balie op de luchthaven. Dit kost zo’n 150 Pesos voor een rit naar het centrum. Kijk of je een kortingsvoucher van 20% kunt krijgen voor de terugreis. Hiervoor moet het nummer op de voucher worden gebeld. Tevens dien je de bon van de heenreis ook te bewaren. Zelf een aankomende taxi aanhouden wordt niet aangeraden, maar kan wel een 30% lagere prijs opleveren. Neem dan een taxi die iemand afzet. Chauffeurs spreken in de regel nauwelijks Engels, dus is deze optie handiger als je Spaans spreekt of de stad al kent.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport, van het Nederlandse Transferz. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autohuur

In de aankomsthal van terminal A vind je de balies van autoverhuurders Alamo, Avis, Europcar, Hertz en Localiza. Je kunt deze verhuurders vergelijken via het Nederlandse bedrijf EasyTerra. Met het worry-free label ben je optimaal verzekerd tegen zowel schade als diefstal. Tel daar de Nederlandse klantenservice bij op: daarom is het de beste autoverhuurvergelijker van Nederland!

Openbaar vervoer

Er zijn verbindingen met de bus tot aan het centrum. Lokaal openbaar vervoer is beter te gebruiken als u Spaans spreekt. Zowel overdag als ’s nachts is een taxi een heel betaalbare en populaire optie, ze dienen vooraf te worden betaald. Spreek je geen Spaans? Dan raden wij zeker in Argentinië aan om deze vooraf te bestellen met het Nederlandse bedrijf Taxi2Airport, zo ben je zeker van een betrouwbaar transport.

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven.

Bus

Bus lijn 8 naar het centrum van Buenos Aires gaat vanaf het busstation van de luchthaven, voor terminal B, naar Plaza de Mayo (centrum Buenos Aires), voor 130 Pesos. Onderdeel hiervan is de SUBE kaart die 90 pesos kost. Deze kun je kopen in de kiosks in de aankomsthal van Buenos Aires Airport. De bus kan erg vol raken en doet er in deze richting vaak nog langer over: namelijk zo’n 70 minuten. De bus vertrekt meestal 2x per uur.

Adresgegevens

Aeropuerto Internacional de Ezeiza Ministro Pistarini
Autopista Tte. Gral. Ricchieri Km 33,5
Buenos Aires
Argentinië