Curaçao International Airport (IATA afkorting: CUR), ook bekend als Hato International Airport is hét vliegveld van Curaçao, en ligt vlakbij de hoofdstad Willemstad. KLM en TUI vliegen tussen Amsterdam, Brussel, en Curaçao Airport. Dit zijn de enige Europese bestemmingen vanuit Willemstad. De luchthaven heeft een bescheiden netwerk op bestemmingen in Noord Amerika en Zuid Amerika, en er zijn vluchten naar de eilanden Aruba, Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

De kleine nieuwe terminal is modern en dateert uit 2006 en uitgebreid in 2018. Het vliegveld handelt jaarlijks zo’n 2 miljoen passagiers af.

Vliegen naar Curaçao Airport

Voor vliegtickets naar Curaçao International Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Curaçao: 8630 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 5 uur vroeger (GMT -4)
  • Curaçao International Airport ligt 10 kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad.

Taxi

Bij de aankomsthal staan de taxi’s op u te wachten. De (gedeelde) taxi is de meest gangbare vorm van vervoer op Curaçao. Geen enkele taxi rijdt op de meter op het eiland. Je kunt een goede prijs onderhandelen. Een rit naar het centrum van Willemstad kost ongeveer 30 tot 40 NAF. Tussen 23:00uur en 06:00uur geldt een toeslag van 25%. In de stad rijden minibusjes waar die je kunt aanhouden door je hand op te steken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer bij vliegveld Curacao

Trein

Er rijden geen treinen op het eiland Curaçao.

Bus

Bij de vertrekhal vertrekt elk uur een bus richting het centrum van Willemstad. Het gaat om de lijnen 2A en 2C, en de rit kost ongeveer 1,25 NAF. Bussen op Curaçao zijn niet erg betrouwbaar, en komen vaak veel te laat.

Autoverhuur op Curaçao Airport

Auto huren op Curacao? Een huurauto biedt fantastische mogelijkheden om het eiland Curaçao te ontdekken. Via EasyTerra autohuur huur je een auto met het worry-free label inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Curaçao Airport Partners
Margareth Abraham Plasa
Curaçao

Curaçao International Airport, Stenen Koraal, The Netherlands