Curaçao International Airport

Curaçao International Airport (IATA afkorting: CUR), ook bekend als Hato International Airport is hét vliegveld van Curaçao, en ligt vlakbij de hoofdstad Willemstad.

De KLM en TUI vliegen tussen Amsterdam, Brussel, en Curaçao. Dit zijn de enige Europese bestemmingen vanuit Willemstad. De luchthaven heeft een bescheiden netwerk op bestemmingen in Noord Amerika en Zuid Amerika, en er zijn vluchten naar de eilanden Aruba, Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

De kleine nieuwe terminal is modern en dateert uit 2006. Het is gebouwd voor ruim 1,5 miljoen passagiers per jaar.

Boek nu goedkope vliegtickets naar Curaçao!

Vliegen naar Curaçao

Voor vliegtickets naar Curaçao International Airport raden wij u Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vindt u altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Curaçao: 8630 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 12 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 5 uur vroeger (GMT -4)
  • Curaçao International Airport ligt 10 kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad.

Van en naar Curacao International Airport met de taxi

Bij de aankomsthal staan de taxi’s op u te wachten. De (gedeelde) taxi is de meest gangbare vorm van vervoer op Curaçao. Geen enkele taxi rijdt op de meter op het eiland. U kunt een goede prijs onderhandelen. Een rit naar het centrum van Willemstad kost ongeveer 22 tot 30 NAF. Tussen 23:00uur en 06:00uur geldt een toeslag van 25%. In de stad rijden minibusjes waar die u kunt aanhouden door uw hand op te steken.

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Curacao International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer bij vliegveld Curacao

Trein

Er rijden geen treinen op het eiland Curaçao.

Bus

Bij de vertrekhal vertrekt elk uur een bus richting het centrum van Willemstad. Het gaat om de lijnen 2A en 2C, en de rit kost ongeveer 1,25 NAF. Bussen op Curaçao zijn niet erg betrouwbaar, en komen vaak veel te laat.

logosc-120x85Autoverhuur op Curaçao Airport

Auto huren op Curacao? Een huurauto biedt fantastische mogelijkheden om het kleine eiland Curaçao te ontdekken. Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Adresgegevens

Curaçao Airport Partners
Margareth Abraham Plasa
Curaçao

Mijn locatie
Bereken route