Fortaleza-Pinto Martins International Airport (IATA afkorting: FOR), is met meer dan 7 miljoen passagiers in 2019 de 11e drukste luchthaven in Brazilië. Het vliegveld van FRAport wint aan populariteit. Zowel qua toerisme als zakelijk gezien is Fortaleza zodanig interessant dat het in mei 2018 aan het netwerk van KLM werd toegevoegd. Er wordt samengewerkt met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL waardoor Fortaleza een nieuwe strategische hub wordt met nieuwe vliegverbindingen in het noorden en noordoosten van Brazilië.

Tot de uitbraak van de coronacrisis vloog KLM 2 tot 4x per week vanaf Amsterdam Schiphol met een Airbus A330 naar Fortaleza Airport. Hierdoor bleef enkel Air France nog over, zij vliegen de route nog een aantal keer per dag. Daarom is Fortaleza in 2021 vanaf Amsterdam nog bereikbaar met een overstap op Parijs Charles de Gaulle.

Veiligheid en kitesurfen

Fortaleza staat bekend om de mooie stranden en de sprankelende badplaats. De stad is gesticht in 1611 door Portugezen. Later zijn Nederlandse kolonisten hier neergestreken en hebben een fort gebouwd; fort Schoonenborch. In 1655 werd de regio weer heroverd door de Portugezen. ‘s avonds is er wel een verhoogd risico op criminaliteit. Gewapende overvallen en berovingen komen dan met regelmaat voor. Bekend onder de kitesurfers is ook de badplaats Cumbuco. Het vroegere vissersdorpje is dankzij de prachtige en kilometers lange stranden geliefd onder watersporters maar kijk ook hier uit als het donker wordt.

Vliegen naar Fortaleza Airport

Voor vliegtickets naar Fortaleza raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam Schiphol naar Fortaleza Airport: 7450 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur en 50 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 4 uur vroeger
  • Fortaleza Airport ligt 11 kilometer ten zuiden van het centrum van Fortaleza.

Taxi

Fortaleza Airport heeft een officieel taxibedrijf, Coopertaxi. Het taxistation is gevestigd voor de terminal van het vliegveld, op de begane grond. Je kunt ook zelf een taxi van tevoren bestellen. Zo ben je zeker van kwaliteit, een nette chauffeur en de prijs. Er is geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Auto huren

Een auto huren doe je bij een van de autoverhuurbedrijven op vliegveld Fortaleza, te vinden in de aankomsthal. Maar welke is nu betrouwbaar, en welke niet? Om dit te voorkomen kun je het beste een auto huren bij EasyTerra. Huur in zuid-Amerika enkel met een volledige autoverzekering, inclusief diefstal. Dit om oplichting te voorkomen. Dit doe je door het worry-free label van EasyTerra aan te vinken.

Openbaar vervoer bij vliegveld Fortaleza

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven.

Bus

Wil je met de bus naar het centrum van Fortaleza? Dan is bus 917 het meest praktisch. Deze bus kost 3,60 BRL en rijdt van 06:30 (in het weekend vanaf 09:00) tot 21:50 (in het weekend tot 19:45). De totale reistijd is ongeveer 30 minuten, er zijn een flink aantal stops. De bus rijdt over snelweg 116 en later over Avenida Aguanambi, Avenida Dom Manuel en Avenida Monsenhor Tabosa om uiteindelijk te eindigen bij Parque Bisão. Download voor een gemakkelijke reis de app Moovit op je mobiele telefoon.

Autohuur vliegveld Fortaleza

In de aankomsthallen vind je de balies van autoverhuurders Movidas, Localiza en Unidas.

Adresgegevens

Fortaleza-Pinto Martins International Airport
Avenida Senador Carlos Jereissati 3000
Serrinha, Fortaleza CE
60741-900
Brazilië