Lima Jorge Chávez International Airport (IATA afkorting: LIM), ook bekend als Aeropuerto Internacional Lima Callao is de belangrijkste luchthaven van Peru. In 2019 reisden meer dan 25 miljoen passagiers via Lima Airport dat bij de havenstad Callao ligt, nabij de Peruaanse hoofdstad Lima.

Het is een moderne luchthaven, en de thuisbasis van LAN Peru en TACA Peru waarmee u kunt overstappen op een binnenlandse vlucht naar bijvoorbeeld het historische Cuzco (Cusco), vlakbij Machu Picchu. In 2020 is vliegveld Lima (opnieuw) door Skytrax gekozen tot beste luchthaven van Zuid Amerika.

De KLM vliegt dagelijks naar Lima, maar u kunt ook overstappen in bijvoorbeeld Madrid of Parijs om naar Lima te reizen. Lima Jorge Chávez International Airport bestaat uit één overzichtelijke terminal. In de komende jaren wordt gebouwd aan Terminal 2.

Voordelige vliegtickets naar Lima Airport

Voor vliegtickets naar Lima International Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand naar Lima vanaf Amsterdam: 10543 kilometer.
  • Vliegtijd Amsterdam – Lima: ongeveer 12 uur en 45 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Lima Jorge Chávez International Airport ligt 16 kilometer ten noordwesten van het historische centrum van Lima.

Taxi

Het is ongeveer 20 tot 40 minuten rijden naar de wijken Miraflores en San Isidro in Lima. Veel hotels bieden een (gratis) shuttle ophaalservice aan, maar dat moet u van te voren regelen. Green Taxi (Taxis Verdes), CMV en Mitsui zijn de bekende taxibedrijven die momenteel een balie hebben in de aankomsthal. Een rit naar centrale delen van Lima kost circa 50 PEN. De rit duurt een klein half uur naar het centrum, en iets langer naar Miraflores.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Trein, bus, auto huren bij vliegveld Lima

Zowel overdag als ’s nachts is een taxi dé betaalbare en veilige transferoptie.

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven.

Bus

De Express Bus rijdt van de aankomsthal naar Centro en Miraflores in Lima. Het is niet gemakkelijk om met het openbaar vervoer door de stad te reizen, en de bussen staan niet als erg veilig bekend. In de aankomsthal kunt u informatie krijgen over bussen naar de stad.

Adresgegevens