Panama City Tocumen International Airport (IATA afkorting: PTY), is met meer dan 16 miljoen passagiers per jaar (2019) een van de belangrijkste luchthavens van Midden Amerika. Sinds 2019 heeft Panama City Airport een tweede terminal waardoor het een moderne en toekomstbestendig vliegveld is geworden. De luchthaven ligt zo’n 15 kilometer ten noordoosten van Panama-Stad. Panama-stad ligt aan de oostkant van het Panamakanaal waardoor het vliegveld dus eigenlijk in zuid-Amerika ligt. Het vliegveld is in 2020 bij de SKYTRAX awards verkozen tot beste vliegveld van centraal Amerika / Caraïben.

Tocumen Airport is de thuisbasis van Copa Airlines. De stad Panama heeft goede verbindingen met Noord Amerika, zo zijn er wel 6 dagelijkse vluchten naar Miami. Amsterdam (KLM, dagelijkse vlucht), Madrid (Iberia) en Frankfurt (Lufthansa) zijn de enige Europese steden met een verbinding naar Panama.

Viegen naar Panama City Airport

Voor vliegtickets naar Panama City Tocumen Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen, en kan daardoor goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Panama City: 7450 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 11 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Panama City Tocumen International Airport ligt 24 kilometer ten noordwesten van het centrum van Panama City.

Taxi

De taxibedrijven zijn de enige aanbieders van een transfer van het vliegveld naar Panama City.  Het is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Panama City Tocumen International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Panama

Er rijdt geen trein van en naar vliegveld Panama City. Bussen rijden echter wel. De enige die rijdt vanaf de terminal is bus E489. Een kaartje kost slechts 0,25PAB (= 0,25 dollar), je moet echter wel een openbaar vervoerkaart kopen welke 2 dollar kost. Bij zona 6 terminal 1 vertrekt deze bus naar ZP Metro Pedregal. Dit busstation ligt naast een metrostation. Je bent in 20 minuten op dit busstation en de bus rijdt 2 tot 4x per uur. Hier kun je overstappen op de metro, verder het stadscentrum in. Een metrorit kost 0,35 PAB dus ook 0,35 US Dollar. De metrorit duurt vervolgens nog 40 minuten. De totale rit kost dus 2,60 dollar en duurt ongeveer een uur.

Autoverhuur Panama Airport

Auto huren in Panama? Via EasyTerra autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.