Johan Adolf Pengel Airport (IATA afkorting: PBM), beter bekend als Paramaribo Zanderij Airport, is de grootste luchthaven van Suriname. De luchthaven heeft een klein aantal bestemmingen, waarvan Aruba, Curaçao, Miami en Amsterdam de belangrijkste zijn. Met zo’n 500.000 gebruikers per jaar is het een zeer rustige luchthaven. Het ligt zo’n 45 kilometer ten zuiden van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

KLM en Surinam Airways (SLM) vliegen elk meerdere keren per week tussen Amsterdam en Paramaribo. Zo kun je tenminste voor elke dag een vlucht bemachtigen.

Er zijn uitsluitend internationale vluchten van en naar J.A. Pengel Airport. De binnenlandse vluchten in Suriname worden afgehandeld op het vliegveld Zorg en Hoop Airport, vlakbij het centrum van Paramaribo.

Vliegen naar Paramaribo

Voor vliegtickets naar Suriname raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Paramaribo: 7498 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 9 uur en 30 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland:  4 uur vroeger (GMT -3)
  • Paramaribo Johan Adolf Pengel Airport ligt 45 kilometer ten zuiden van Paramaribo.

Taxi

De taxi’s staan klaar buiten de terminal. Een rit naar het centrum van Paramaribo duurt ongeveer een klein uur en kost circa 30 USD of 80 SRD. De rit gaat over een goede snelweg naar de hoofdstad. De meeste chauffeurs spreken goed Engels, soms Nederlands, en vragen een te hoge prijs. Spreek daarom een duidelijke prijs af. Taxi’s rijden niet op de meter. De chauffeur zal je waarschijnlijk zijn nummer aanbieden, voor het geval dat je nog eens een taxi nodig hebt.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Autohuur Paramaribo Airport

In de aankomsthal vind je de balies van Avis, National en Europcar. Wil je geen gedoe en een auto van te voren huren, dan kun je dat doen via hun websites. Je kunt ook een auto huren via het Nederlandse EasyTerra. Vink het worry-free label aan en huur helemaal inclusief alles (verzekering, belastingen). Tel daar de Nederlandse klantenservice bij op en je zit goed bij EasyTerra!

Trein

Er rijden geen treinen in Suriname.

Bus

De opvallende bussen staan klaar voor aankomst van elke vlucht, en houden rekening met eventuele vertragingen. Dit is de enige vorm van openbaar vervoer naar Paramaribo. In Paramaribo zelf rijden ook bussen, en wordt tevens de taxi veel gebruikt als vervoersmiddel voor bezoekers. De bussen in Paramaribo rijden niet op een dienstregeling, maar zijn frequent en niet te missen.

Grand Baldew is de belangrijkste busmaatschappij die tussen het vliegveld en de stad pendelt. De bussen zijn goed, voorzien van airco en vaak van andere voorzieningen zoals televisie. De rit naar het centrum kost 14 USD, en gaat langs de toeristengebieden en grote hotels.

Autohuur Paramaribo Airport

In de aankomsthal vind je de balies van Avis, National en Europcar.

Adresgegevens

Johan Adolf Pengel International Airport
Zanderij
Suriname