Punta Cana International Airport (IATA afkorting: PUJ), is de belangrijkste luchthaven van de Dominicaanse Republiek, en groter dan die bij de hoofdstad Santo Domingo. Punta Cana is een echte zonbestemming. Er maken jaarlijks meer dan 7 miljoen passagiers gebruik van Punta Cana Airport (cijfers 2019).

Er zijn goede verbindingen met Noord- en Zuid-Amerika, vooral dankzij Delta Air Lines en American Airlines. Ook met Europa zijn er goede verbindingen naar een groot aantal van de grotere Europese vliegvelden. Er vliegen zelfs 53 luchtvaartmaatschappijen op Punta Cana Airport. Vanaf Schiphol vliegt alleen TUI 2x per week (met een tussenstop in Curacao) naar vliegveld Punta Cana. Vanuit Brussel kun je met TUI en Air Belgium vliegen, met Air France vanuit Parijs en vanuit Düsseldorf, Frankfurt en München met Eurowings en met Air Europa vanaf Madrid.

De drie terminals zijn geheel in Caribische stijl, in de open lucht en onder de palmrieten daken.

Vliegen naar Punta Cana

Voor vliegtickets naar Punta Cana International Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Punta Cana: 7273 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur en 40 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 5 uur vroeger (GMT -4)
  • Punta Cana International Airport ligt 3 kilometer ten noorden van het centrum van Punta Cana.

Taxi

Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthallen.  Echter, als er een paar vluchten tegelijk aankomen kunnen er lange rijen staan. De prijs schiet bovendien omhoog. Wil je geen gedoe en een vooruitbetaalde taxi, dan kun je het beste een taxi boeken via Taxi2Airport. De chauffeur is gecontroleerd, de taxi is gecontroleerd, het bedrag is gecontroleerd, het enige waar je je nog druk over hoeft te maken is de fooi. Reis slim, reis met Taxi2Airport, onderdeel van het Nederlandse bedrijf Transferz.

Auto huren

Wil je een auto huren in de Dominicaanse Republiek? Dat is mogelijk met EasyTerra autohuur. Zorg er wel voor dat je in dit land het worry-free label aanklikt bij EasyTerra en daarmee een auto huurt met alle verzekeringen die je nodig hebt zoals diefstal, schade en meer. Je wilt in dit gebied van de wereld geen gedoe dus verzekeringen zijn je beste vriend!

Openbaar vervoer naar vliegveld Punta Cana

Trein en bus

Er rijdt geen openbaar vervoer van en naar de luchthaven van Punta Cana.

Touroperator en hotelshuttle

Als je aankomt op Punta Cana Airport zal er iemand van het hotel, danwel van jouw reisorganisatie klaar staan om je de weg naar de juiste bus of minibus te wijzen. Veel hotelresorts hebben deze dienst inbegrepen, maar als je via een touroperator reist kan het zijn dat je per touringcar naar het resort wordt gebracht.