Punta Cana International Airport

Punta Cana International AirportPunta Cana International Airport (IATA afkorting: PUJ), is de belangrijkste luchthaven van de Dominicaanse Republiek, en groter dan die bij de hoofdstad Santo Domingo. Punta Cana is een echte zonbestemming. Er maken jaarlijks meer dan 5 miljoen passagiers gebruik van Punta Cana Airport (cijfers 2013).

Er zijn goede verbindingen met Noord- en Zuid-Amerika, vooral dankzij American Airlines. Er vliegen zelfs 53 luchtvaartmaatschappijen op Punta Cana Airport. Vanaf Schiphol vliegt alleen TUI 1x per week naar vliegveld Punta Cana. Vanuit Brussel kun je met Jetairfly en XL Airways France vliegen en vanuit Düsseldorf met Air Berlin.

De drie terminals zijn geheel in stijl, in de open lucht en onder de palmrieten daken.

Vliegen naar Punta Cana

Voor vliegtickets naar Punta Cana International Airport raden wij Worldticketcenter.nl en CheapTickets.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze websites hebben vaak goede aanbiedingen, en kunnen goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Punta Cana: 7273 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 10 uur en 40 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 5 uur vroeger (GMT -4)
  • Punta Cana International Airport ligt 3 kilometer ten noorden van het centrum van Punta Cana.

Van en naar Punta Cana Airport met de taxi

De taxi is een prettige en veilige manier om vanaf of naar Punta Cana Airport te reizen. Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthallen.  Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via CheapTaxis. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point op vliegveld Punta Cana klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Ander openbaar vervoer naar vliegveld Punta Cana

Trein en bus

Er rijdt geen openbaar vervoer van en naar de luchthaven van Punta Cana.

Touroperator en hotelshuttle

Als je aankomt op Punta Cana Airport zal er iemand van het hotel, danwel van jouw reisorganisatie klaar staan om je de weg naar de juiste bus of minibus te wijzen. Veel hotelresorts hebben deze dienst inbegrepen, maar als je via een touroperator reist kan het zijn dat je per touringcar naar het resort wordt gebracht.

logosc-120x85Autoverhuur op Punta Cana Airport

Auto huren in de Dominicaanse Republiek? Via Sunny Cars autohuur huur je een auto inclusief alle benodigde verzekeringen en zonder verborgen kosten. Zelfs het eigen risico wordt aan je terugbetaald bij schade of diefstal en je kunt een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.


Mijn locatie
Bereken route