Quito Mariscal Sucre International Airport (IATA afkorting: UIO), is de belangrijkste luchthaven van Ecuador. In 2019 reisden meer dan 5 miljoen passagiers via de luchthaven. Deze luchthaven is een van de meest hoog gelegen vliegvelden ter wereld, op 2400 meter hoogte.

In februari 2013 is deze luchthaven open gegaan, en is het oude Mariscal Sucre Airport gesloten. Dit oude vliegveld lag nog hoger (op 2800 meter). KLM vliegt 3 keer per week naar vliegveld Quito, maar je kunt ook overstappen in Madrid of Parijs om naar Quito te reizen. Amsterdam, Parijs en Madrid zijn de enige Europese steden met een luchtverbinding met Quito Mariscal Sucre International Airport.

Terminals op Quito Airport

De luchthaven bestaat uit 2 naast elkaar gelegen terminals. De International Terminal, en de Domestic Terminal voor binnenlandse vluchten.

Vliegen naar Quito

Voor vliegtickets naar Quito International Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar Quito: 9592 kilometer.
  • Vliegtijd Amsterdam – Quito: ongeveer 12 uur
  • Tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger (GMT -5)
  • Quito Mariscal Sucre International Airport ligt 8 kilometer ten noorden van het historische centrum van Quito.

Taxi

Zowel overdag als ’s nachts is een taxi dé betaalbare en veilige transferoptie. Het is ongeveer 20 tot 40 minuten rijden naar de wijk Mariscal, het toeristen- en hotelcentrum van Quito. Het gebied staat ook bekend als Gringolandia of La Zona. De taxirit is kort en kost in 2011 circa 10 USD. U koopt een taxivoucher in de terminal, vlak voorbij de bagagebanden. De taxi is de meest (enige) gangbare manier om de luchthaven te verlaten.

De taxi is vooral in Quito een prettige en veilige manier om vanaf of naar Quito Mariscal Sucre International Airport te reizen. Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via TaxiTender. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf of naar vliegveld Quito

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven.

Bus

De bus wordt alleen aangeraden als u bekend bent met Quito, Spaans spreekt en niet teveel bagage mee hebt. U dient het luchthaventerrein te verlaten en de hoofdstraat over te steken. Elke bus die gaat naar ‘J.L. Mera’ of ‘Juan L. Mera’ zal via het centrum van Quito rijden. De prijs is 0,25 USD.