Rio de Janeiro Galeão International Airport (IATA afkorting: GIG), voluit Galeão-Antonio Carlos Jobim International Airport is na São Paulo en Brasilia de belangrijkste toegangspoort naar Brazilië. Met ruim 13,5 miljoen passagiers in 2019 is Rio de Janeiro Airport qua grootte een normale luchthaven. KLM vliegt een paar keer per week op Rio de Janeiro, maar ook met een overstap in Europa is de stad ook goed te bereiken.

Rio de Janeiro heeft ook een kleine luchthaven naast de binnenstad: Santos Dumont Airport. Van hier vertrekken veel binnenlandse vluchten. De luchthaven wordt ook vooral gebruikt als een luchtbrug met Saõ Paulo Airport.

Vliegen naar Rio de Janeiro Airport

Voor vliegtickets naar Rio de Janeiro raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam Schiphol naar Rio de Janeiro Airport: 9511 kilometer.
  • Vliegtijd: ongeveer 11 uur en 20 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 3 uur vroeger
  • Rio de Janeiro Galeão International Airport ligt 20 kilometer ten noorden van het centrum van Rio de Janeiro.

Taxi

De opvallende gele taxi’s staan 100 meter buiten de aankomsthallen van Rio de Janeiro Galeão Airport. Ze rijden voor circa 50 BRL naar Ipanema of Copacabana en voor 60 BRL naar Jardin Botanico. Deze prijzen zijn half zo hoog al de prijzen van de taxi’s die u kunt reserveren bij de vele balies in de aankomsthallen. De duurdere taxi’s van diverse bedrijven bieden wel iets comfortabelere auto’s.

Wil je echter zekerheid over de prijs, en een betrouwbare auto’s met gordels waarvan je 100% zeker weet dat ze werken? Dan kun je van tevoren een taxi reserveren bij Taxi2Airport. Je vermijdt ook eventuele lange rijen bij de terminal, de chauffeur staat namelijk voor je klaar. Bekijk hier de prijs van jouw airport taxi.

Autohuur

In de aankomsthallen vind je de balies van Avis, Hertz en National, en de lokale autoverhuurders Localiza en Unidas. Deze autoverhuurders vergelijken en zeker zijn van goede verzekeringen kan met het worry-free label van EasyTerra. Zo ben je verzekerd tegen diefstal, schade en alles wat er nog meer kan gebeuren!

Openbaar vervoer bij vliegveld Rio de Janeiro

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven.

Bus

Wil je naar het centrum van Rio de Janeiro? Dan kun je kiezen om dit via de bus en de metro te doen, of door te blijven zitten in een directe bus. Een taxi vooraf boeken is nog steeds verstandiger. Iets duurder maar een stuk makkelijker.

Bus en metro vanaf vliegveld Rio de Janeiro

BRT staat voor Bus Rapid Transit. Een terminal van deze snelbus kun je vinden bij deur H van terminal 1 en bij deur D van terminal 2. De bus 30, de expressway richting Alvorada, is de BRT. Deze rijdt de hele nacht door. 3x per uur en kost zo’n 3,6 BRL. De bus brengt je in zo’n 45 minuten naar de metrohalte Vicente de Carvalho, waar het gelijknamige metrostation ook bij ligt. Hier stap je over op metrolijn 2 (4,30 BRL) naar Botafogo. Stap na 40 minuten uit bij Uruguaiana. De totale reistijd van vliegveld Rio de Janeiro GIG naar het centrum van Rio de Janeiro is dus ongeveer 1 uur en 30 minuten inclusief overstap (de metro’s rijden 6 tot 10x per uur), de totale prijs is ongeveer 8 BRL (hooguit €2).

Naar Copacabana met de metro

Wil je richting de beroemde Copacabana, naar Zona Sul? Blijf dan in metrolijn 2 zitten tot het eindstation, Botafogo en stap dan over naar metrolijn 1 (General Osório). Naar de copacabana duurt nog eens 20 minuten extra. Vanaf de copacabana kun je de Cristo Redentor goed zien, het wereldberoemde jezus standbeeld in Rio de Janeiro.

Direct met de bus

Wil je liever niet overstappen en direct naar het centrum van Rio de Janeiro reizen per bus, of richting de Zona Sul (met onder andere de Copacabana)? Deze comfortabele bussen heten PREMIUM BUS en er zijn een aantal lijnen. Stap op in de buurt van de BRT Bus Terminal (Terminal 2). Bus 2145 en bus 2191 rijden naar het andere (regionale) vliegveld van Rio de Janeiro; Santos Dumont Airport. De interessante buslijn is bus 2018 of PREMIUM BUS 2018. Bus 2018 rijdt via Zona Sul, naar het zuiden langs de kust. De wijken Botagogo, Copacabana, Ipanema en Leblon worden aangedaan en de eindhalte is Alvorada bus terminal bij de Barra Shopping. De hele rit duurt een uur en kost 9 BRL. Er is ook een extensive van bus 2018, deze rijdt ‘Via Linha Amarela’ (staat aangegeven). Deze gaat dan via Jacarapagúa (de beste taxistandplaats) en langs Linha Amarela. Deze duurt 40 minuten. Let op: de reistijd kan door het verkeer een stuk langer duren.

Adresgegevens

Galeão – Antonio Carlos Jobim International Airport
Avenida 20 de Janeiro Ilha do Governador
21942-900 Rio de Janeiro
Brazilië