São Paulo Guarulhos International Airport (IATA afkorting: GRU), officieel Governador André Franco Montoro International Airport, en ook bekend als Cumbica Airport is de belangrijkste luchthaven van Latijns Amerika. Hier komen de meeste intercontinentale vluchten aan uit Europa en Amerika.

In 2019 maakten ruim 43 miljoen reizigers gebruik van de luchthaven. De KLM vliegt dagelijks (vaak met tussenstop) van Amsterdam naar São Paulo. Vanuit Parijs kun je met Air France naar vliegveld São Paulo toevliegen.

Guarulhos Airport is één van de twee grote luchthavens van São Paulo. Congonhas Airport is de oude luchthaven en wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten. Hiervandaan wordt ook de luchtbrug met Rio de Janeiro (vooral Santos Dumont Airport) uitgevoerd.

Vliegen naar São Paulo

Voor vliegtickets naar São Paulo Guarulhos International Airport raden wij Tix.nl aan. Zo vind je altijd de voordeligste tickets. Deze website heeft vaak goede aanbiedingen en kan goedkoper vliegtickets aanbieden dan luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Feiten:

  • Afstand van Amsterdam naar São Paulo: 9643 kilometer.
  • Vliegtijd: 11 uur en 40 minuten
  • Tijdsverschil met Nederland: 3 uur vroeger (GMT -2)
  • São Paulo Guarulhos International Airport ligt 25 kilometer ten noordoosten van het centrum van São Paulo.

Taxi

Bij de aankomsthallen van beide terminals zijn taxibalies van de coöperatie Guarucoop. Je wordt door de medewerkers aangeraden om bij hen een taxibedrijf te reserveren en te betalen voor de transfer naar de stad. Je kunt hier ook met creditcard betalen. Nog beter is het Nederlandse bedrijf Taxi2Airport, zie hieronder.

Een rit naar de populaire locaties als Jardins en Avenida Paulista in het centrum van São Paulo duurt ongeveer 45 minuten, maar kan bij slecht verkeer wel 2 uur duren. De prijs ligt rond de 100 tot 140 BRL. São Paulo Airport Transfers biedt luxere wagens, maar deze zijn ook duurder. Een rit naar de stad begint bij 140 BRL.

Wil je bij aankomst of vertrek zekerheid over de prijs, een nette chauffeur, geen gedoe met afrekenen in de taxi én zeker weten dat er een taxi voor je klaar staat, dan kun je voordelig en van te voren een taxi reserveren via Taxi2Airport. Het is heel prettig als bij aankomst de chauffeur bij de gate of het afgesproken meeting point in de luchthaven klaar staat om je koffers aan te pakken.

Vind hier de beste prijs voor je vliegveld-taxi.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld São Paulo

Bussen verbinden de luchthaven met het centrum en de populaire wijken.

Trein

Er rijdt geen trein van en naar de luchthaven.

Bus

De Airport Bus Service verbindt Guarulhos Airport met Congonhas Airport, maar gaat ook naar het Tietê Bus Terminal, Palmeiras-Barra Funda Intermodal Terminal, Faría Luma Ave., Praça da República, Berrini Ave., Itaim Bibi District en naar de vele hotels rond Paulista Avenue en Rua Augusta. Kortom, je kunt op vele plaatsen in deze enorme metropool komen. Een enkele reis kost 30 BRL. Je koopt het gemakkelijkst een kaartje bij een balie voorbij de aankomsthal, maar eventueel kun je bij de chauffeur nog een kaartje krijgen. Elke buslijn behalve die naar Conghonhas Airport biedt goede mogelijkheden tot overstappen op het metronetwerk van de stad.

Pássaro Marron/EMTU biedt twee busdiensten naar het Tatuapé metrostation. Het gaat om de lijnen 257 en 299, waarvan bus 257 er korter over doet. Ze rijden elk half uur voor 4,05 BRL naar de metro toe.

Vanwege de veiligheid raden wij echter echt af om het lokale openbaar vervoer te nemen. Boek een taxi via Taxi2Airport en je bent van alle zorgen af.

Aeroporto Internacional Governador André Franco Montoro, Guarulhos, Região Intermediária de São Paulo, Brazilië